Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw aanhouding georganiseerde hennepteelt

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 14:10

Een man uit Sittard is opgepakt voor betrokkenheid bij internationale georganiseerde hennepteelt, waarvoor eind oktober ook al verschillende mensen werden opgepakt.

De 45-jarige man werd maandag opgepakt.

Elektriciteit
De politie verdenkt hem ervan de elektriciteitsvoorziening voor talloze hennepplantages te hebben geregeld. De verdachte zit vast, donderdag wordt hij voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Bij de aanhouding van de man werden ook een auto en een mobiele telefoon in beslag genomen.

Stroom
Hennepkwekerijen gebruiken veel stroom voor bijvoorbeeld groeilampen en ventilatie. De elektriciteit daarvoor wordt meestal illegaal afgetapt, vaak op een amateuristische en brandgevaarlijke manier.

Aanhoudingen
In oktober werden er ook al verschillende aanhoudingen verricht in Nederland, België en Spanje. Ook werden er bij verschillende invallen zo'n 13.000 hennepplanten aangetroffen.

Lees ook: Veertien arrestaties tijdens grote internationale drugsactie

Het onderzoek gaat ook na deze aanhouding nog verder. De politie sluit niet uit dat er de komende tijd nog meer mensen worden aangehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen