Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnamestop VieCuri: patiënten naar omliggende ziekenhuizen

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 10:04

Er geldt sinds zaterdagmiddag een tijdelijke opnamestop van nieuwe patiënten in het VieCuri. Het ziekenhuis in Venlo ligt momenteel vol.

"In samenspraak met de AmbulanceZorg Limburg-Noord en de Huisartsenpost is afgesproken dat er geen nieuwe patiënten meer opgenomen kunnen worden", legt een woordvoerder van VieCuri uit.

Opnamestop
"We kregen meer nieuwe patiënten via de Spoedeisende Hulp binnen dan er weg gingen. Daardoor liggen nu alle bedden vol. Voor de veiligheid van de patiënten kiezen we er daarom voor om ze op voorhand door te sturen naar omliggende ziekenhuizen", aldus de woordvoerder.

Dat betekent dat ambulances nieuwe patiënten direct naar een ander ziekenhuis in de omgeving vervoeren. Ook de huisartsenpost stuurt patiënten die opgenomen moeten worden naar een ander ziekenhuis.

Zeer uitzonderlijk
"Het is een hele vergaande maatregel. Als ziekenhuis willen we dit uiteraard liever niet. Het is ook zeer uitzonderlijk", benadrukt de woordvoerder. "We halen altijd alles uit de kast om elke patiënt goede zorg te bieden. Maar elk ziekenhuis heeft zijn maximale capaciteit."

De opnamestop geldt sinds zaterdagmiddag 13:00 uur. Hoelang deze maatregel nodig is, is niet bekend.

Geplande zorg
De geplande zorg gaat wel gewoon door voor zover die niet al afgeschaald is. Ook bij het VieCuri zijn er enkele operatiekamers minder in gebruik om medewerkers vrij te maken voor de covid-zorg. "We hebben wel minder ok's dan gepland, maar in tegenstelling tot de eerste golf lukt het redelijk om de geplande zorg door te laten gaan", weet de woordvoerder.

Ook voor geboortezorg kunnen mensen gewoon bij het Geboortecentrum in Venlo terecht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen