Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnamestop VieCuri: patiënten naar omliggende ziekenhuizen

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 10:04

Er geldt sinds zaterdagmiddag een tijdelijke opnamestop van nieuwe patiënten in het VieCuri. Het ziekenhuis in Venlo ligt momenteel vol.

"In samenspraak met de AmbulanceZorg Limburg-Noord en de Huisartsenpost is afgesproken dat er geen nieuwe patiënten meer opgenomen kunnen worden", legt een woordvoerder van VieCuri uit.

Opnamestop
"We kregen meer nieuwe patiënten via de Spoedeisende Hulp binnen dan er weg gingen. Daardoor liggen nu alle bedden vol. Voor de veiligheid van de patiënten kiezen we er daarom voor om ze op voorhand door te sturen naar omliggende ziekenhuizen", aldus de woordvoerder.

Dat betekent dat ambulances nieuwe patiënten direct naar een ander ziekenhuis in de omgeving vervoeren. Ook de huisartsenpost stuurt patiënten die opgenomen moeten worden naar een ander ziekenhuis.

Zeer uitzonderlijk
"Het is een hele vergaande maatregel. Als ziekenhuis willen we dit uiteraard liever niet. Het is ook zeer uitzonderlijk", benadrukt de woordvoerder. "We halen altijd alles uit de kast om elke patiënt goede zorg te bieden. Maar elk ziekenhuis heeft zijn maximale capaciteit."

De opnamestop geldt sinds zaterdagmiddag 13:00 uur. Hoelang deze maatregel nodig is, is niet bekend.

Geplande zorg
De geplande zorg gaat wel gewoon door voor zover die niet al afgeschaald is. Ook bij het VieCuri zijn er enkele operatiekamers minder in gebruik om medewerkers vrij te maken voor de covid-zorg. "We hebben wel minder ok's dan gepland, maar in tegenstelling tot de eerste golf lukt het redelijk om de geplande zorg door te laten gaan", weet de woordvoerder.

Ook voor geboortezorg kunnen mensen gewoon bij het Geboortecentrum in Venlo terecht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen