Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnamestop VieCuri: patiënten naar omliggende ziekenhuizen

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 10:04

Er geldt sinds zaterdagmiddag een tijdelijke opnamestop van nieuwe patiënten in het VieCuri. Het ziekenhuis in Venlo ligt momenteel vol.

"In samenspraak met de AmbulanceZorg Limburg-Noord en de Huisartsenpost is afgesproken dat er geen nieuwe patiënten meer opgenomen kunnen worden", legt een woordvoerder van VieCuri uit.

Opnamestop
"We kregen meer nieuwe patiënten via de Spoedeisende Hulp binnen dan er weg gingen. Daardoor liggen nu alle bedden vol. Voor de veiligheid van de patiënten kiezen we er daarom voor om ze op voorhand door te sturen naar omliggende ziekenhuizen", aldus de woordvoerder.

Dat betekent dat ambulances nieuwe patiënten direct naar een ander ziekenhuis in de omgeving vervoeren. Ook de huisartsenpost stuurt patiënten die opgenomen moeten worden naar een ander ziekenhuis.

Zeer uitzonderlijk
"Het is een hele vergaande maatregel. Als ziekenhuis willen we dit uiteraard liever niet. Het is ook zeer uitzonderlijk", benadrukt de woordvoerder. "We halen altijd alles uit de kast om elke patiënt goede zorg te bieden. Maar elk ziekenhuis heeft zijn maximale capaciteit."

De opnamestop geldt sinds zaterdagmiddag 13:00 uur. Hoelang deze maatregel nodig is, is niet bekend.

Geplande zorg
De geplande zorg gaat wel gewoon door voor zover die niet al afgeschaald is. Ook bij het VieCuri zijn er enkele operatiekamers minder in gebruik om medewerkers vrij te maken voor de covid-zorg. "We hebben wel minder ok's dan gepland, maar in tegenstelling tot de eerste golf lukt het redelijk om de geplande zorg door te laten gaan", weet de woordvoerder.

Ook voor geboortezorg kunnen mensen gewoon bij het Geboortecentrum in Venlo terecht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen