Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnamestop VieCuri: patiënten naar omliggende ziekenhuizen

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 10:04

Er geldt sinds zaterdagmiddag een tijdelijke opnamestop van nieuwe patiënten in het VieCuri. Het ziekenhuis in Venlo ligt momenteel vol.

"In samenspraak met de AmbulanceZorg Limburg-Noord en de Huisartsenpost is afgesproken dat er geen nieuwe patiënten meer opgenomen kunnen worden", legt een woordvoerder van VieCuri uit.

Opnamestop
"We kregen meer nieuwe patiënten via de Spoedeisende Hulp binnen dan er weg gingen. Daardoor liggen nu alle bedden vol. Voor de veiligheid van de patiënten kiezen we er daarom voor om ze op voorhand door te sturen naar omliggende ziekenhuizen", aldus de woordvoerder.

Dat betekent dat ambulances nieuwe patiënten direct naar een ander ziekenhuis in de omgeving vervoeren. Ook de huisartsenpost stuurt patiënten die opgenomen moeten worden naar een ander ziekenhuis.

Zeer uitzonderlijk
"Het is een hele vergaande maatregel. Als ziekenhuis willen we dit uiteraard liever niet. Het is ook zeer uitzonderlijk", benadrukt de woordvoerder. "We halen altijd alles uit de kast om elke patiënt goede zorg te bieden. Maar elk ziekenhuis heeft zijn maximale capaciteit."

De opnamestop geldt sinds zaterdagmiddag 13:00 uur. Hoelang deze maatregel nodig is, is niet bekend.

Geplande zorg
De geplande zorg gaat wel gewoon door voor zover die niet al afgeschaald is. Ook bij het VieCuri zijn er enkele operatiekamers minder in gebruik om medewerkers vrij te maken voor de covid-zorg. "We hebben wel minder ok's dan gepland, maar in tegenstelling tot de eerste golf lukt het redelijk om de geplande zorg door te laten gaan", weet de woordvoerder.

Ook voor geboortezorg kunnen mensen gewoon bij het Geboortecentrum in Venlo terecht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen