Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnamestop bij Zuyderland vanwege ziekenhuisbacterie

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 11:42

Bij het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen geldt een opnamestop. Een aantal medewerkers en patiënten is besmet met de MRSA-bacterie.

Dat laat het ziekenhuis op de website weten.

Etage gesloten
Alle patiënten op de achtste etage zijn in quarantaine geplaatst. De etage is sinds afgelopen weekend gesloten. Maandag zijn de patiënten naar andere afdelingen geplaatst zodat de achtste etage grondig kan worden gereinigd. Als dat het geval is, kunnen de patiënten weer terug naar de afdeling.

Thuis
Medewerkers die positief zijn getest op de ziekenhuisbacterie, zoals MRSA in de volksmond wordt genoemd, blijven thuis.

Het is nog niet bekend hoe lang de opnamestop van kracht lijft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen