Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnamestop bij Zuyderland vanwege ziekenhuisbacterie

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 11:42

Bij het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen geldt een opnamestop. Een aantal medewerkers en patiënten is besmet met de MRSA-bacterie.

Dat laat het ziekenhuis op de website weten.

Etage gesloten
Alle patiënten op de achtste etage zijn in quarantaine geplaatst. De etage is sinds afgelopen weekend gesloten. Maandag zijn de patiënten naar andere afdelingen geplaatst zodat de achtste etage grondig kan worden gereinigd. Als dat het geval is, kunnen de patiënten weer terug naar de afdeling.

Thuis
Medewerkers die positief zijn getest op de ziekenhuisbacterie, zoals MRSA in de volksmond wordt genoemd, blijven thuis.

Het is nog niet bekend hoe lang de opnamestop van kracht lijft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen