Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnamestop bij Zuyderland vanwege ict-storing

Geplaatst opzaterdag 7 november 2020 - 11:42

De Zuyderland ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen kampen met een ict-storing. Door de storing kunnen er geen nieuwe patiënten worden opgenomen in de ziekenhuizen.

Alle patiënten, ook de spoedeisende, worden doorverwezen naar de ziekenhuizen in Maastricht en Roermond. De opnamestop duurt tot zondagochtend 10:00 uur. De huisartsenpost is wel open.

Onstabiel
Volgens een woordvoerder van Zuyderland gaat het om een 'onstabiel ict-probleem'. De exacte problemen zijn niet duidelijk. Het ziekenhuis hoopt het zo snel mogelijk op te lossen.

Bronnen bij Zuyderland melden aan L1 dat het ict-probleem al sinds donderdagochtend speelt: "Door de problemen kan het merendeel van de medewerkers bij zowel de ziekenhuizen als zorgcentra niet inloggen in de digitale werkomgeving. Ook zijn er meerdere applicaties niet beschikbaar."

Veilig
De patiënten die nu in het ziekenhuis liggen, kunnen veilig en correct worden behandeld, zo zegt de woordvoerder. "De systemen die nog wel functioneren, gebruiken we voor de patiëntenzorg."

Roermond en Maastricht
De omliggende ziekenhuizen en huisartsen zijn op de hoogte gesteld van het probleem. Patiënten die worden doorverwezen naar het ziekenhuis kunnen zich melden bij MUMC+ in Maastricht en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Ook de ambulances rijden naar deze ziekenhuizen toe.

Enige tijd
Het ziekenhuis verwacht enige tijd nodig te hebben om het probleem op te lossen. Daarom duurt de opnamestop tot zondagochtend 10:00 uur. Mochten de problemen eerder opgelost zijn, dan is er de mogelijkheid dat de opnamestop toch niet tot dat tijdstip duurt.

Moeilijk bereikbaar
Zuyderland kampte vrijdag al met een technische storing. Daardoor waren de ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen telefonisch moeilijk bereikbaar.

Lees ook: Storing Zuyderland: ziekenhuis telefonisch slecht bereikbaar

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen