Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnamestop bij Zuyderland vanwege ict-storing

Geplaatst opzaterdag 7 november 2020 - 11:42

De Zuyderland ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen kampen met een ict-storing. Door de storing kunnen er geen nieuwe patiënten worden opgenomen in de ziekenhuizen.

Alle patiënten, ook de spoedeisende, worden doorverwezen naar de ziekenhuizen in Maastricht en Roermond. De opnamestop duurt tot zondagochtend 10:00 uur. De huisartsenpost is wel open.

Onstabiel
Volgens een woordvoerder van Zuyderland gaat het om een 'onstabiel ict-probleem'. De exacte problemen zijn niet duidelijk. Het ziekenhuis hoopt het zo snel mogelijk op te lossen.

Bronnen bij Zuyderland melden aan L1 dat het ict-probleem al sinds donderdagochtend speelt: "Door de problemen kan het merendeel van de medewerkers bij zowel de ziekenhuizen als zorgcentra niet inloggen in de digitale werkomgeving. Ook zijn er meerdere applicaties niet beschikbaar."

Veilig
De patiënten die nu in het ziekenhuis liggen, kunnen veilig en correct worden behandeld, zo zegt de woordvoerder. "De systemen die nog wel functioneren, gebruiken we voor de patiëntenzorg."

Roermond en Maastricht
De omliggende ziekenhuizen en huisartsen zijn op de hoogte gesteld van het probleem. Patiënten die worden doorverwezen naar het ziekenhuis kunnen zich melden bij MUMC+ in Maastricht en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Ook de ambulances rijden naar deze ziekenhuizen toe.

Enige tijd
Het ziekenhuis verwacht enige tijd nodig te hebben om het probleem op te lossen. Daarom duurt de opnamestop tot zondagochtend 10:00 uur. Mochten de problemen eerder opgelost zijn, dan is er de mogelijkheid dat de opnamestop toch niet tot dat tijdstip duurt.

Moeilijk bereikbaar
Zuyderland kampte vrijdag al met een technische storing. Daardoor waren de ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen telefonisch moeilijk bereikbaar.

Lees ook: Storing Zuyderland: ziekenhuis telefonisch slecht bereikbaar

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen