Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnames in Zuid-Limburg voor grote bioscoopfilm

Geplaatst opmaandag 2 september 2019 - 19:06

De cast en crew van de nieuwe bioscoopfilm De Oost strijken eind september neer in Heerlen en Maastricht.

De film van Jim Taihuttu, met een budget van zes miljoen euro, gaat over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog waarin een Nederlandse soldaat wordt uitgezonden naar Nederlands-Indië.

Herenclub Maastricht
De filmploeg heeft al opnames achter de rug in Indonesië. De cast en crew komt nu naar Maastricht voor een scène in een militaire herenclub. "De reden dat we hier gaan filmen is omdat het uiterlijk van deze militaire herenclub perfect in stijl van de jaren '40 van de film valt", zegt een medewerkster van New Amsterdam Film Company. Het filmbureau wil nog niet zeggen waar die locatie precies is in Maastricht. Ook over de Heerlense locatie wordt nog gezwegen, wel is bekend dat er een operastuk wordt gefilmd.

Figuranten
Voor de film, met acteurs Marwan Kenzari (Aladdin, Flikken Maastricht), Martijn Lakemeier (Oorlogswinter) en Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen), wordt nog gezocht naar figuranten. Voor opnames in de 'Maastrichtse herenclub' op 24 september zoekt het filmbureau mannen van tussen de 20 en 25 jaar die soldaat willen spelen.

De film komt in het voorjaar van 2020 in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen