Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnames in Zuid-Limburg voor grote bioscoopfilm

Geplaatst opmaandag 2 september 2019 - 19:06

De cast en crew van de nieuwe bioscoopfilm De Oost strijken eind september neer in Heerlen en Maastricht.

De film van Jim Taihuttu, met een budget van zes miljoen euro, gaat over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog waarin een Nederlandse soldaat wordt uitgezonden naar Nederlands-Indië.

Herenclub Maastricht
De filmploeg heeft al opnames achter de rug in Indonesië. De cast en crew komt nu naar Maastricht voor een scène in een militaire herenclub. "De reden dat we hier gaan filmen is omdat het uiterlijk van deze militaire herenclub perfect in stijl van de jaren '40 van de film valt", zegt een medewerkster van New Amsterdam Film Company. Het filmbureau wil nog niet zeggen waar die locatie precies is in Maastricht. Ook over de Heerlense locatie wordt nog gezwegen, wel is bekend dat er een operastuk wordt gefilmd.

Figuranten
Voor de film, met acteurs Marwan Kenzari (Aladdin, Flikken Maastricht), Martijn Lakemeier (Oorlogswinter) en Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen), wordt nog gezocht naar figuranten. Voor opnames in de 'Maastrichtse herenclub' op 24 september zoekt het filmbureau mannen van tussen de 20 en 25 jaar die soldaat willen spelen.

De film komt in het voorjaar van 2020 in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen