Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opnames Limburgse horrorfilm Songerskop afgerond

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 15:29

De Limburgse kinderghorrorfilm Songerskop van regisseur Ron Roumen zit in het blik, zoals dat in filmjargon heet.

De opnames zijn eind deze zomer afgerond, meldt cultfilmtijdschrift Schokkend Nieuws.

Onthoofd
Songerskop speelt zich af in Echt-Susteren, en is gebaseerd op het volksverhaal over de Juffrouw zonder Kop die in dat gebied zou ronddolen. Dat doet ze volgens de legende al sinds 1498, toen de adellijke dame Cicilia van Hamel werd onthoofd.

Video: Limax Film Productions (Youtube)

Dialectcomedy
De hoofdrollen worden vertolkt door Ben Peeters uit Stein, Stan Dekkers uit Belfeld en Manouk Pluis uit Bunde. Regisseur Roumen werkte eerder onder meer mee aan de televisieserie De Legende van de Bokkerijders, en maakte voor L1 de dialectcomedy Sjravelentaere. In zijn film- en theaterwerk probeert Obbichtenaar Roumen vaak de Limburgse cultuurhistorie toegankelijk maken.

Lespakket
Onder meer om die reden kreeg Songerskop ook een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Echt-Susteren. Roumen en producent Limax Film wil de film uitbrengen samen met een lespakket voor scholieren.

Wanneer Songerskop in première gaat is nog niet bekend.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen