Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opnames Limburgse horrorfilm Songerskop afgerond

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 15:29

De Limburgse kinderghorrorfilm Songerskop van regisseur Ron Roumen zit in het blik, zoals dat in filmjargon heet.

De opnames zijn eind deze zomer afgerond, meldt cultfilmtijdschrift Schokkend Nieuws.

Onthoofd
Songerskop speelt zich af in Echt-Susteren, en is gebaseerd op het volksverhaal over de Juffrouw zonder Kop die in dat gebied zou ronddolen. Dat doet ze volgens de legende al sinds 1498, toen de adellijke dame Cicilia van Hamel werd onthoofd.

Video: Limax Film Productions (Youtube)

Dialectcomedy
De hoofdrollen worden vertolkt door Ben Peeters uit Stein, Stan Dekkers uit Belfeld en Manouk Pluis uit Bunde. Regisseur Roumen werkte eerder onder meer mee aan de televisieserie De Legende van de Bokkerijders, en maakte voor L1 de dialectcomedy Sjravelentaere. In zijn film- en theaterwerk probeert Obbichtenaar Roumen vaak de Limburgse cultuurhistorie toegankelijk maken.

Lespakket
Onder meer om die reden kreeg Songerskop ook een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Echt-Susteren. Roumen en producent Limax Film wil de film uitbrengen samen met een lespakket voor scholieren.

Wanneer Songerskop in première gaat is nog niet bekend.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen