Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opnames Limburgse horrorfilm Songerskop afgerond

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 15:29

De Limburgse kinderghorrorfilm Songerskop van regisseur Ron Roumen zit in het blik, zoals dat in filmjargon heet.

De opnames zijn eind deze zomer afgerond, meldt cultfilmtijdschrift Schokkend Nieuws.

Onthoofd
Songerskop speelt zich af in Echt-Susteren, en is gebaseerd op het volksverhaal over de Juffrouw zonder Kop die in dat gebied zou ronddolen. Dat doet ze volgens de legende al sinds 1498, toen de adellijke dame Cicilia van Hamel werd onthoofd.

Video: Limax Film Productions (Youtube)

Dialectcomedy
De hoofdrollen worden vertolkt door Ben Peeters uit Stein, Stan Dekkers uit Belfeld en Manouk Pluis uit Bunde. Regisseur Roumen werkte eerder onder meer mee aan de televisieserie De Legende van de Bokkerijders, en maakte voor L1 de dialectcomedy Sjravelentaere. In zijn film- en theaterwerk probeert Obbichtenaar Roumen vaak de Limburgse cultuurhistorie toegankelijk maken.

Lespakket
Onder meer om die reden kreeg Songerskop ook een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Echt-Susteren. Roumen en producent Limax Film wil de film uitbrengen samen met een lespakket voor scholieren.

Wanneer Songerskop in première gaat is nog niet bekend.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen