Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opnames Limburgse horrorfilm Songerskop afgerond

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 15:29

De Limburgse kinderghorrorfilm Songerskop van regisseur Ron Roumen zit in het blik, zoals dat in filmjargon heet.

De opnames zijn eind deze zomer afgerond, meldt cultfilmtijdschrift Schokkend Nieuws.

Onthoofd
Songerskop speelt zich af in Echt-Susteren, en is gebaseerd op het volksverhaal over de Juffrouw zonder Kop die in dat gebied zou ronddolen. Dat doet ze volgens de legende al sinds 1498, toen de adellijke dame Cicilia van Hamel werd onthoofd.

Video: Limax Film Productions (Youtube)

Dialectcomedy
De hoofdrollen worden vertolkt door Ben Peeters uit Stein, Stan Dekkers uit Belfeld en Manouk Pluis uit Bunde. Regisseur Roumen werkte eerder onder meer mee aan de televisieserie De Legende van de Bokkerijders, en maakte voor L1 de dialectcomedy Sjravelentaere. In zijn film- en theaterwerk probeert Obbichtenaar Roumen vaak de Limburgse cultuurhistorie toegankelijk maken.

Lespakket
Onder meer om die reden kreeg Songerskop ook een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Echt-Susteren. Roumen en producent Limax Film wil de film uitbrengen samen met een lespakket voor scholieren.

Wanneer Songerskop in première gaat is nog niet bekend.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen