Overslaan en naar de inhoud gaan

Opmerkelijk: Venray wil minder bezoekers trekken

Geplaatst opdonderdag 20 oktober 2016 - 15:34

Politieke partijen zijn verbaasd: de gemeente Venray trekt veel geld uit om het winkelcentrum te versterken en hoopt minder bezoekers te trekken.

Het gemeentebestuur is bereid de portemonnee te trekken om zijn positie als tweede, stedelijke kern naast Venlo te verstevigen.

Kwart miljoen
De centrumvisie wordt uitgevoerd en een centrummanager wordt aangesteld. De kosten bedragen de komende drie jaar telkens een kwart miljoen euro. Dat is exclusief de afschaffing van het betaald parkeren in de vorm van een blauwe zone.

Met de investering hopen Burgemeester en Wethouders het aantal leegstaande winkelpanden ter verminderen van 48 in 2015 naar 30 in 2020. Het aantal bezoekers per week moet in die periode dalen van 50.000 naar 40.000.

Gebrek ambitie
In hun algemene politieke beschouwingen op de begroting voor 2017 noemen PvdA, SP en inVENtief dit vreemd. "Is dit gebrek aan zelfvertrouwen of aan ambitie?", aldus PvdA-raadslid Henk Bisschops.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Laatste zondag van de maand voortaan koopzondag in Venray
Shopping winkelen winkel
Wethouder: Venray is wel ambitieus
YouTube-ster Dylan Haegens moet Venrayse straat hip maken
Primark winkelen shoppen
Ketens H&M en Primark hopen binnenkort weer te openen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen