Overslaan en naar de inhoud gaan

Opmerkelijk: uitslag verkiezingen Heerlen toch anders

Geplaatst opzaterdag 23 maart 2019 - 18:59

De SP blijkt toch niet de partij te zijn die de meeste stemmen heeft gekregen bij de Provinciale Statenverkiezingen in Heerlen.

In nieuwe cijfers die op de website van de gemeente zijn gepubliceerd, blijkt dat de PVV net één stem meer heeft gekregen dan de SP.

SP toch niet grootste
In de uitslag die de Gemeente Heerlen eerder op donderdag naar buiten bracht, had de SP 5.661 stemmen gekregen en de PVV 5.631. In de cijfers die er nu staan, heeft de SP 34 stemmen minder (5.627) en de PVV 3 stemmen minder (5.628). Daarmee is de PVV dus nu de grootste partij in Heerlen.

Lees ook: Laatste uitslag: SP blijft PVV nipt voor in Heerlen

Verschillen
Bij alle partijen verschillen de nu gepubliceerde cijfers met die van donderdag, de dag na de verkiezingen. Zo blijkt het CDA 10 stemmen meer te hebben gekregen dan eerder naar buiten was gebracht, de PvdD 16 stemmen meer en FvD 15 stemmen meer. Bij de andere partijen gaat het slechts om enkele stemmen erbij of eraf. Maar het grootste verschil zit dus in de stemmen voor de SP: 34 minder.

Opkomst
Ook blijken 23 stemmen meer te zijn uitgebracht dan eerder was gemeld: 32.821 in totaal. De opkomst komt daarmee op 47,6 procent. Wat de reden is voor de opmerkelijke verschillen, was zaterdagavond niet te achterhalen. Bij de gemeente was niemand bereikbaar voor een toelichting.

Problemen
Dat het tellen van de stemmen in Heerlen niet van een leien dakje ging, was al snel na de verkiezingen duidelijk. Heerlen maakte als enige gemeente in Limburg de uitslag pas de dag na de verkiezingen laat in de ochtend bekend. Er waren eerder 's nachts namelijk grote verschillen in de getelde stemmen bij enkele stembureaus geconstateerd, waarop besloten werd het tellen de volgende ochtend te hervatten.

Lees ook: Nog geen verkiezingsuitslag in Heerlen

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen