Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opmerkelijk: uitslag verkiezingen Heerlen toch anders

Geplaatst opzaterdag 23 maart 2019 - 18:59

De SP blijkt toch niet de partij te zijn die de meeste stemmen heeft gekregen bij de Provinciale Statenverkiezingen in Heerlen.

In nieuwe cijfers die op de website van de gemeente zijn gepubliceerd, blijkt dat de PVV net één stem meer heeft gekregen dan de SP.

SP toch niet grootste
In de uitslag die de Gemeente Heerlen eerder op donderdag naar buiten bracht, had de SP 5.661 stemmen gekregen en de PVV 5.631. In de cijfers die er nu staan, heeft de SP 34 stemmen minder (5.627) en de PVV 3 stemmen minder (5.628). Daarmee is de PVV dus nu de grootste partij in Heerlen.

Lees ook: Laatste uitslag: SP blijft PVV nipt voor in Heerlen

Verschillen
Bij alle partijen verschillen de nu gepubliceerde cijfers met die van donderdag, de dag na de verkiezingen. Zo blijkt het CDA 10 stemmen meer te hebben gekregen dan eerder naar buiten was gebracht, de PvdD 16 stemmen meer en FvD 15 stemmen meer. Bij de andere partijen gaat het slechts om enkele stemmen erbij of eraf. Maar het grootste verschil zit dus in de stemmen voor de SP: 34 minder.

Opkomst
Ook blijken 23 stemmen meer te zijn uitgebracht dan eerder was gemeld: 32.821 in totaal. De opkomst komt daarmee op 47,6 procent. Wat de reden is voor de opmerkelijke verschillen, was zaterdagavond niet te achterhalen. Bij de gemeente was niemand bereikbaar voor een toelichting.

Problemen
Dat het tellen van de stemmen in Heerlen niet van een leien dakje ging, was al snel na de verkiezingen duidelijk. Heerlen maakte als enige gemeente in Limburg de uitslag pas de dag na de verkiezingen laat in de ochtend bekend. Er waren eerder 's nachts namelijk grote verschillen in de getelde stemmen bij enkele stembureaus geconstateerd, waarop besloten werd het tellen de volgende ochtend te hervatten.

Lees ook: Nog geen verkiezingsuitslag in Heerlen

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen