Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opmerkelijk: uitslag verkiezingen Heerlen toch anders

Geplaatst opzaterdag 23 maart 2019 - 18:59

De SP blijkt toch niet de partij te zijn die de meeste stemmen heeft gekregen bij de Provinciale Statenverkiezingen in Heerlen.

In nieuwe cijfers die op de website van de gemeente zijn gepubliceerd, blijkt dat de PVV net één stem meer heeft gekregen dan de SP.

SP toch niet grootste
In de uitslag die de Gemeente Heerlen eerder op donderdag naar buiten bracht, had de SP 5.661 stemmen gekregen en de PVV 5.631. In de cijfers die er nu staan, heeft de SP 34 stemmen minder (5.627) en de PVV 3 stemmen minder (5.628). Daarmee is de PVV dus nu de grootste partij in Heerlen.

Lees ook: Laatste uitslag: SP blijft PVV nipt voor in Heerlen

Verschillen
Bij alle partijen verschillen de nu gepubliceerde cijfers met die van donderdag, de dag na de verkiezingen. Zo blijkt het CDA 10 stemmen meer te hebben gekregen dan eerder naar buiten was gebracht, de PvdD 16 stemmen meer en FvD 15 stemmen meer. Bij de andere partijen gaat het slechts om enkele stemmen erbij of eraf. Maar het grootste verschil zit dus in de stemmen voor de SP: 34 minder.

Opkomst
Ook blijken 23 stemmen meer te zijn uitgebracht dan eerder was gemeld: 32.821 in totaal. De opkomst komt daarmee op 47,6 procent. Wat de reden is voor de opmerkelijke verschillen, was zaterdagavond niet te achterhalen. Bij de gemeente was niemand bereikbaar voor een toelichting.

Problemen
Dat het tellen van de stemmen in Heerlen niet van een leien dakje ging, was al snel na de verkiezingen duidelijk. Heerlen maakte als enige gemeente in Limburg de uitslag pas de dag na de verkiezingen laat in de ochtend bekend. Er waren eerder 's nachts namelijk grote verschillen in de getelde stemmen bij enkele stembureaus geconstateerd, waarop besloten werd het tellen de volgende ochtend te hervatten.

Lees ook: Nog geen verkiezingsuitslag in Heerlen

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen