Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opmerkelijk: oplegger bij in-, truck bij uitgang A2-tunnel

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 22:25

Een opmerkelijke situatie bij de Koning Willem-Alexandertunnel donderdagavond: aan de ene kant strandt een truck, terwijl de bijbehorende oplegger aan de andere kant blijkt te staan.

Weginspecteur Christian zegt op Twitter dan ook raar te hebben opgekeken. Bovendien sloeg ook de politie een slaatje uit de toestand in Maastricht.

Vlak na tunnel
De truck -zonder oplegger- kwam rond 21:00 uur, vlak na de uitgang van de tunnelbuizen in noordelijke richting, stil te staan op de rijbaan. Rijkswaterstaat sloot daarop één rijstrook af, door op de matrixborden het welbekende rode kruis te projecteren.

25 bekeuringen
Veel automobilisten besloten desondanks toch op die strook te gaan rijden, maar dat kwam hen duur te staan. De politie schreef in totaal 25 bekeuringen uit voor het negeren van dat rode kruis.

Oplegger
De weginspecteur ging vervolgens zeventien kilometer terug een kijkje nemen in dezelfde rijrichting als waar de truck strandde. Daar bleek, vlakbij de Belgische grens, een oplegger te zijn achtergelaten. Eén en één bleek snel twee, want het ging om de oplegger die bij de truck hoorde.

Verklaring
Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. De chauffeur heeft geen verklaring afgegeven voor het al dan niet bewust achterlaten van de oplegger. De weg is intussen op beide plekken weer vrij.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen