Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opmerkelijk: oplegger bij in-, truck bij uitgang A2-tunnel

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 22:25

Een opmerkelijke situatie bij de Koning Willem-Alexandertunnel donderdagavond: aan de ene kant strandt een truck, terwijl de bijbehorende oplegger aan de andere kant blijkt te staan.

Weginspecteur Christian zegt op Twitter dan ook raar te hebben opgekeken. Bovendien sloeg ook de politie een slaatje uit de toestand in Maastricht.

Vlak na tunnel
De truck -zonder oplegger- kwam rond 21:00 uur, vlak na de uitgang van de tunnelbuizen in noordelijke richting, stil te staan op de rijbaan. Rijkswaterstaat sloot daarop één rijstrook af, door op de matrixborden het welbekende rode kruis te projecteren.

25 bekeuringen
Veel automobilisten besloten desondanks toch op die strook te gaan rijden, maar dat kwam hen duur te staan. De politie schreef in totaal 25 bekeuringen uit voor het negeren van dat rode kruis.

Oplegger
De weginspecteur ging vervolgens zeventien kilometer terug een kijkje nemen in dezelfde rijrichting als waar de truck strandde. Daar bleek, vlakbij de Belgische grens, een oplegger te zijn achtergelaten. Eén en één bleek snel twee, want het ging om de oplegger die bij de truck hoorde.

Verklaring
Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. De chauffeur heeft geen verklaring afgegeven voor het al dan niet bewust achterlaten van de oplegger. De weg is intussen op beide plekken weer vrij.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen