Overslaan en naar de inhoud gaan

Opmerkelijk: eerste onderwater kaarttoernooi in Horst

Geplaatst opzondag 5 maart 2017 - 15:03

Duikvereniging Quintus in Horst viert het 40-jarig jubileum met het eerste Horster OnderwaterToep Kampioenschap.

De vereniging is 40 jaar geleden opgericht door vijf vrienden, vandaar de naam Quintus. De duikers wilden op een ludieke manier stilstaan bij het jubileum.

Middelvinger
"
Valsspelen kan in ieder geval niet, want dan drijft opeens een kaart voorbij!" lacht bedenker Dennis Holthuijsen. "Ruzie maken is ook wat ingewikkelder, we moeten het met gebaren doen. Ik heb in ieder geval geen middelvinger gezien", grapt hij verder. "Het is een cafésport, maar drinken kunnen we niet", voegt voorzitter Jan Jacobs er lachend aan toe.

Toeptafels
"
Het idee ontstond tijdens een duikvakantie, toen we op het droge uren hebben zitten toepen. En toen dachten we, waarom zou dat niet onderwater kunnen. Het was een beetje experimenteren, maar het lukt prima", vertelt Holthuijsen. De toeptafels staan op de bodem van het zwembad en de spelkaarten zijn geplastificeerd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pinkpop-tickets massaal aangeboden via internet
Groep bejaarden kaart al 50 jaar met elkaar
Geograaf Spaanse koning bracht Venlo nauwkeurig in kaart
Zwembad De Berkel 'mot blîeve' in Horst
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen