Overslaan en naar de inhoud gaan

Opmerkelijk: eerste onderwater kaarttoernooi in Horst

Geplaatst opzondag 5 maart 2017 - 15:03

Duikvereniging Quintus in Horst viert het 40-jarig jubileum met het eerste Horster OnderwaterToep Kampioenschap.

De vereniging is 40 jaar geleden opgericht door vijf vrienden, vandaar de naam Quintus. De duikers wilden op een ludieke manier stilstaan bij het jubileum.

Middelvinger
"
Valsspelen kan in ieder geval niet, want dan drijft opeens een kaart voorbij!" lacht bedenker Dennis Holthuijsen. "Ruzie maken is ook wat ingewikkelder, we moeten het met gebaren doen. Ik heb in ieder geval geen middelvinger gezien", grapt hij verder. "Het is een cafésport, maar drinken kunnen we niet", voegt voorzitter Jan Jacobs er lachend aan toe.

Toeptafels
"
Het idee ontstond tijdens een duikvakantie, toen we op het droge uren hebben zitten toepen. En toen dachten we, waarom zou dat niet onderwater kunnen. Het was een beetje experimenteren, maar het lukt prima", vertelt Holthuijsen. De toeptafels staan op de bodem van het zwembad en de spelkaarten zijn geplastificeerd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pinkpop-tickets massaal aangeboden via internet
Groep bejaarden kaart al 50 jaar met elkaar
Geograaf Spaanse koning bracht Venlo nauwkeurig in kaart
Zwembad De Berkel 'mot blîeve' in Horst
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen