Overslaan en naar de inhoud gaan

Opmerkelijk: eerste onderwater kaarttoernooi in Horst

Geplaatst opzondag 5 maart 2017 - 15:03

Duikvereniging Quintus in Horst viert het 40-jarig jubileum met het eerste Horster OnderwaterToep Kampioenschap.

De vereniging is 40 jaar geleden opgericht door vijf vrienden, vandaar de naam Quintus. De duikers wilden op een ludieke manier stilstaan bij het jubileum.

Middelvinger
"
Valsspelen kan in ieder geval niet, want dan drijft opeens een kaart voorbij!" lacht bedenker Dennis Holthuijsen. "Ruzie maken is ook wat ingewikkelder, we moeten het met gebaren doen. Ik heb in ieder geval geen middelvinger gezien", grapt hij verder. "Het is een cafésport, maar drinken kunnen we niet", voegt voorzitter Jan Jacobs er lachend aan toe.

Toeptafels
"
Het idee ontstond tijdens een duikvakantie, toen we op het droge uren hebben zitten toepen. En toen dachten we, waarom zou dat niet onderwater kunnen. Het was een beetje experimenteren, maar het lukt prima", vertelt Holthuijsen. De toeptafels staan op de bodem van het zwembad en de spelkaarten zijn geplastificeerd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pinkpop-tickets massaal aangeboden via internet
Groep bejaarden kaart al 50 jaar met elkaar
Geograaf Spaanse koning bracht Venlo nauwkeurig in kaart
Zwembad De Berkel 'mot blîeve' in Horst
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen