Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opmars zwarte rat baart zorgen

Geplaatst opmaandag 29 december 2014 - 21:36

Ondanks intensieve bestrijdingsprogramma's komt de zwarte rat steeds meer voor in Midden-Limburg.

Het aantal meldingen nam afgelopen jaar toe met ruim 50 procent. Het knaagdier verspreidt zich bovendien ook naar Noord-Limburg.

Bestrijding
Om de opmars van de rat een halt toe te roepen, starten de gemeenten Venray, Venlo en Horst aan de Maas in januari ook met een bestrijdingsprogramma.

Duizenden ratten
De stijging van het aantal meldingen van 150 naar 230 in een jaar tijd in Midden-Limburg baart de betrokkenen bij de rattenbestrijding zorgen. Elke melding staat voor een veelvoud aan dieren, uiteenlopend van enkele tientallen tot honderden en in een incidenteel geval duizenden ratten.

Bij gemeenten bestaat de vrees dat strengere regels voor het buitengebruik van gif, die per 1 januari gaan gelden, de rat nog meer in de kaart zullen spelen.

Lees dinsdag een uitgebreide reportage over de zwarte rat in de Limburgse kranten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Gennep bijna verlost van Floriade
Merendeel arbeidsmigranten komt helemaal niet uit Polen
Extra strop van 10 miljoen dreigt voor Floriade-gemeenten
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen