Overslaan en naar de inhoud gaan

Opluchting bij golfers en tennissers: zij mogen wél

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 21:15

Tennissers en golfers zijn opgelucht. Zij mogen wél blijven trainen.

Sommige clubs zien zelfs een toename van het aantal leden.

60-plus
Indoortennissers hielden dinsdagavond nog hun hart vast tijdens de persconferentie van premier Rutte. "Maar gelukkig mogen we blijven tennissen op ons 60-plus uurtje. Op onze leeftijd ren je ook niet meer zo hard dat je bij elkaar in de buurt komt."

Golf
Ook op de golfbaan in Maastricht is het druk. Jean-Paul Wagemans van International Golf in Maastricht heeft er wel een verklaring voor. "We zien een toename van het aantal golfers. Dat was al in juni, na de eerste lockdown. Veel mensen gaan niet op vakantie en beslissen dan om te gaan golfen. Het is natuurlijk een ideale sport om te doen in deze coronatijd."

Tennis
Premier Rutte kondigde dinsdagavond een gedeeltelijke lockdown aan. Boven de 17 jaar mag alleen individueel worden gesport of in teamverband met maximaal vier personen. Daarom mogen de 16 mannen van het 60-plus uurtje blijven trainen, mits ze op anderhalve meter afstand blijven. Deborah van den Eerenbeemt van Club Pellikaan ziet een groei van het aantal tennisleden. "Tennis blijkt een ideale sport te zijn in coronatijd. We zien veel leden van onze sportschool die nog nooit een tennisracket in de handen hebben gehad, op tennisles gaan. "

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen