Overslaan en naar de inhoud gaan

Opluchting bij detailhandel en sportsector om versoepelingen

Geplaatst opdonderdag 13 januari 2022 - 22:43

De uitgelekte versoepelingen die vermoedelijk zaterdag aangekondigd worden, roepen gemengde reacties op bij ondernemers. Terwijl de detailhandel en sportscholen weer open mogen, blijven de horeca en cultuursector voorlopig dicht.

Reina Heerspink, bedrijfsleider bij meubelzaak Pronto Wonen, is blij dat haar winkel vanaf zaterdag weer open kan. "Van hooguit een klant per dag, naar weer mensen mogen ontvangen", zegt ze opgelucht. Enkele regels blijven daarbij vermoedelijk nog op z'n plaats. "Het dragen van een mondkapje blijven we natuurlijk doen, en het aantal bezoekers zal ook wel beperkt zijn", meent de bedrijfsleider.

Lees ook: Veel winkels openen deuren zaterdag, lockdown of niet

Eerder kondigden winkels in meerdere steden al aan op zaterdag open te gaan, ongeacht of de maatregels dit toelaten. Ook Heerspink geeft aan dat ook haar zaak geneigd was open te gaan tijdens de protestactie.

Sportscholen
Vermoedelijk mag ook de sportsector weer open vanaf zaterdag. Sportschooleigenaar Petro Hameleers geeft aan dat hij ontzettend blij is, ook voor zijn klanten. "Ik ben overtuigd dat de regering ver genoeg gevorderd is om te zien dat sport essentieel is voor onze gezondheid en vitaliteit."

Horeca en cultuur dicht
Niet alle sectoren zijn daarentegen tevreden met de uitgelekte versoepelingen. Zowel de horeca en cultuursector blijven voorlopig dicht als het aan de regels ligt. Toch zeggen veel horecazaken alsnog open te gaan.

Hoe gemeenten daarmee omgaan, lijkt de verschillen. Burgemeester van Valkenburg Daan Prevoo heeft bijvoorbeeld aangekondigd dat er niet wordt gehandhaafd, omdat hij het ziet als een demonstratie. De gemeente Echt-Susteren kijkt anders naar de zaak en geeft aan op te treden wanneer de regels worden overtreden.

Lees ook: Valkenburg ziet opening winkels en horeca als demonstratie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen