Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplossing voor tekorten sporthal Belfeld

Geplaatst opdonderdag 22 januari 2015 - 17:51

Venlo gaat bijdragen aan de sporthal van het Belfeldse gemeenschapshuis De Hamar.

De exploitatie van de sporthal drukt zwaar op de begroting van het gemeenschapshuis, dat daardoor tekorten heeft.

Volgens wethouder Ramon Testroote (PvdA, Gemeenschapshuizen) wordt de sporthal in Belfeld voortaan als iedere andere sporthal in de gemeente Venlo behandeld.

Gelijke wedstrijd
De gemeente legt geld toe op het verhuren van sporthallen. In het geval van De Hamar in Belfeld komt dat tekort voor rekening van het gemeenschapshuis. "Dan moet je als gemeente eerlijk zijn en ervoor zorgen dat iedereen een gelijke wedstrijd speelt", zegt Testroote.

Compensatie
Venlo compenseert nu het exploitatietekort van de in 2013 gerenoveerde sporthal. Dat komt neer op 26.213 euro voor 2013 en 38.822 euro voor 2014. Voor dit jaar stelt Venlo een subsidie tot maximaal 69.320 euro beschikbaar om de stichting in staat te stellen de sporthal te exploiteren.

Voorzitter van het stichtingsbestuur Jacques Geurts is blij met de oplossing. Met de regeling voor de sporthal ziet de toekomst er voor het gemeenschapshuis volgens hem weer goed uit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Baangarantie voor Hulp bij het Huishouden in regio Venlo
'Wilders is schandvlek voor Venlo'
'Ramon Testroote is wethouder onwaardig'
'Schandvlek' Wilders niet onder indruk van Testroote
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen