Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplossing voor tekorten sporthal Belfeld

Geplaatst opdonderdag 22 januari 2015 - 17:51

Venlo gaat bijdragen aan de sporthal van het Belfeldse gemeenschapshuis De Hamar.

De exploitatie van de sporthal drukt zwaar op de begroting van het gemeenschapshuis, dat daardoor tekorten heeft.

Volgens wethouder Ramon Testroote (PvdA, Gemeenschapshuizen) wordt de sporthal in Belfeld voortaan als iedere andere sporthal in de gemeente Venlo behandeld.

Gelijke wedstrijd
De gemeente legt geld toe op het verhuren van sporthallen. In het geval van De Hamar in Belfeld komt dat tekort voor rekening van het gemeenschapshuis. "Dan moet je als gemeente eerlijk zijn en ervoor zorgen dat iedereen een gelijke wedstrijd speelt", zegt Testroote.

Compensatie
Venlo compenseert nu het exploitatietekort van de in 2013 gerenoveerde sporthal. Dat komt neer op 26.213 euro voor 2013 en 38.822 euro voor 2014. Voor dit jaar stelt Venlo een subsidie tot maximaal 69.320 euro beschikbaar om de stichting in staat te stellen de sporthal te exploiteren.

Voorzitter van het stichtingsbestuur Jacques Geurts is blij met de oplossing. Met de regeling voor de sporthal ziet de toekomst er voor het gemeenschapshuis volgens hem weer goed uit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Baangarantie voor Hulp bij het Huishouden in regio Venlo
'Wilders is schandvlek voor Venlo'
'Ramon Testroote is wethouder onwaardig'
'Schandvlek' Wilders niet onder indruk van Testroote
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen