Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplossing voor drukte Griendpark: uitbreiding terras Noon

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 11:44

De gemeente Maastricht en restaurant Noon hebben een oplossing bedacht om de drukte in het Griendpark te beteugelen. De trappen bij de Maas - waar het de afgelopen tijd regelmatig te druk was - worden onderdeel van het terras van de horecazaak.

"Voor de zekerheid zetten wij ook nog vier beveiligers in", zegt horecaondernemer Hans Paul Nieskens.

Video: RTV Maastricht

Zitzakken
De afgelopen weken heeft de politie meermaals moeten ingrijpen op de trappen bij het restaurant langs de Maas. Als de avond aanbreekt, worden de coronavakken op de trappen - die de gemeente zo'n twee weken geleden heeft aangebracht - gevuld met groepen mensen. De coronamaatregelen worden dan niet meer in acht genomen.

Drukte Griendpark Maastricht - 10 jun 2021
Foto: Keistadnieuws

Als oplossing worden de vakken op de trappen meegenomen bij het terras en worden er zitzakken geplaatst waar bezoekers met een bucket van Noon kunnen gaan zitten. "Dat is donderdagavond om 21:00 uur besloten", zegt Nieskens. "Ik ben nu druk bezig om zitzakken te bestellen, want vrijdagavond verwachten we al de eerste gasten."

Politiemacht
Volgens Nieskens is de gemeente begin deze week met hem komen praten om de problemen in het Griendpark aan te pakken. "Ze hadden bijna dagelijks een politiemacht nodig om hier in te grijpen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. In eerste instantie kwamen ze zelf met het idee om hekken te plaatsen, maar dat zagen wij niet zo zitten. Dat zou ten koste gaan van het fraaie uitzicht", zegt de ondernemer. "Toen heeft mijn compagnon Luc een oud idee uit de kast gehaald om kussens op de trappen te plaatsen. En dat zag de gemeente ook zitten."

Noon krijgt nu dus een groter terras. "Het is als noodoplossing ontstaan. Ik heb als ondernemer even geteld of het businesswise interessant is. Dat is niet het geval, maar ik vind het vooral belangrijk dat alles goed geregeld is", zegt Nieskens.

Lees ook: Weer te druk in het Griendpark: Maastricht gaat ingrijpen

Schoonvegen
Met deze oplossing hopen de gemeente en Nieskens dat de politie er niet meer zo vaak aan te pas hoeft te komen. Deze week was het wel nog een aantal keer raak. Zo stuurde de politie donderdagavond nog mensen weg, omdat ze zich niet aan de anderhalvemeterregel hielden.

Eind mei liep een ontruiming zelfs uit de hand. Enkele mensen keerde zich tegen de politie. Agenten werden uitgescholden, en met stenen en glazen bekogeld. Bij het schoonvegen van het park heeft de politie vier mannen en een vrouw in de boeien geslagen.

De griend Griendpark Noon Maastricht
Foto: RTV Maastricht
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen