Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplossing mogelijk voor poepprobleem campers Maastricht

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 10:41

Op de camperplaats aan de Bosscherweg mag wel degelijk een toiletgebouw gebouwd worden.

Dat laat Rijkswaterstaat weten aan L1.

Mensenpoep
Buurtbewoners klagen steen en been over de mensenpoep op de dijk achter de camperplaats. Gasten van de overnachtingsplek zouden meermaals per week hun behoefte doen in het groen. Op de camperplaats zijn geen sanitaire voorzieningen. Maandag stelde camperplaatsexploitant Hans Stelwagen tegenover de camera van L1, dat hij vergunningtechnisch niet in mogelijkheid was om te bouwen op zijn terrein. "De camperplaats bevindt zich in overstromingsgebied en daar mogen geen gebouwen neer worden gezet."

Toiletgebouw
Rijkswaterstaat laat in een reactie weten, dat de camperplaats zich inderdaad in overstromingsgebied bevindt, maar dat er zeker een toiletvoorziening geplaatst mag worden. Afhankelijk van de uitvoering zal bekeken worden of een vergunning nodig is, of dat een meldplicht voldoende is. Hiervoor zou de exploitant in gesprek moeten gaan met Rijkswaterstaat. "Als hij voldoet aan alle eisen, is er geen enkel probleem", aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Lees ook: Mensenpoep zorgt voor overlast op de dijk in Maastricht

Hek dicht
Stelwagen laat dinsdagochtend in een reactie weten dat hij voorlopig niet van plan is om een toiletgebouw neer te zetten. "Het kost me 50.000 euro om het te plaatsen en dan heb ik het nog niet over de dagelijkse schoonmaakkosten." Om te voorkomen dat zijn camperplaatsgasten hun behoefte gaan doen op de dijk, zal Stelwagen het hek naar de dijk voorgoed op slot doen. "Als er dan nog mensenpoep ligt, is het van de buurtbewoners zelf", aldus Stelwagen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen