Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oplossing mogelijk voor poepprobleem campers Maastricht

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 10:41

Op de camperplaats aan de Bosscherweg mag wel degelijk een toiletgebouw gebouwd worden.

Dat laat Rijkswaterstaat weten aan L1.

Mensenpoep
Buurtbewoners klagen steen en been over de mensenpoep op de dijk achter de camperplaats. Gasten van de overnachtingsplek zouden meermaals per week hun behoefte doen in het groen. Op de camperplaats zijn geen sanitaire voorzieningen. Maandag stelde camperplaatsexploitant Hans Stelwagen tegenover de camera van L1, dat hij vergunningtechnisch niet in mogelijkheid was om te bouwen op zijn terrein. "De camperplaats bevindt zich in overstromingsgebied en daar mogen geen gebouwen neer worden gezet."

Toiletgebouw
Rijkswaterstaat laat in een reactie weten, dat de camperplaats zich inderdaad in overstromingsgebied bevindt, maar dat er zeker een toiletvoorziening geplaatst mag worden. Afhankelijk van de uitvoering zal bekeken worden of een vergunning nodig is, of dat een meldplicht voldoende is. Hiervoor zou de exploitant in gesprek moeten gaan met Rijkswaterstaat. "Als hij voldoet aan alle eisen, is er geen enkel probleem", aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Lees ook: Mensenpoep zorgt voor overlast op de dijk in Maastricht

Hek dicht
Stelwagen laat dinsdagochtend in een reactie weten dat hij voorlopig niet van plan is om een toiletgebouw neer te zetten. "Het kost me 50.000 euro om het te plaatsen en dan heb ik het nog niet over de dagelijkse schoonmaakkosten." Om te voorkomen dat zijn camperplaatsgasten hun behoefte gaan doen op de dijk, zal Stelwagen het hek naar de dijk voorgoed op slot doen. "Als er dan nog mensenpoep ligt, is het van de buurtbewoners zelf", aldus Stelwagen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen