Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplossing gevonden voor LVK: finale toch live op L1 TV

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 12:00

De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer wordt toch live uitgezonden op L1 TV. Eerder besloten de stichting LVK en L1 dat de finale in verband met de coronamaatregelen alleen op de radio zou worden uitgezonden. Nu is er alsnog een oplossing gevonden.

Dat maakte de organisatie van het LVK zondag bekend.

Opnames in eigen woonplaats
De organisatie van het LVK en L1 kiezen ervoor om de optredens van de 20 finalisten in hun eigen woonplaats in de buitenlucht op te nemen en die tijdens de finale uit te zenden. "Een live-finale met artiesten en publiek blijft binnen de maatregelen nog steeds niet mogelijk", zegt de stichting LVK in een persbericht. Om meer ruimte te creëren voor de opnames, wordt de finale een week verschoven naar vrijdag 5 februari.

Lees ook: LVK-finale 2021 alleen op de radio

Video: L1

Boze artiesten
Het aanvankelijke besluit om de finale niet op tv uit te zenden maakte heel wat emoties los. Verschillende carnavalsartiesten waren boos en wilden een gesprek met de organisatie van het LVK. Zelfs de politiek bemoeide zich met de kwestie. Het CDA wilde dat het provinciebestuur zich met de finale zou bemoeien om een oplossing te zoeken. "We stonden voor een duivels dilemma en hebben in eerste instantie met L1 besloten alleen voor een radiofinale te gaan", zegt Joep Verbugt van de Stichting LVK. "Na bekendmaking hiervan en de reacties hierop zijn we weer in gesprek gegaan en hebben we onder andere met artiesten naar nieuwe mogelijkheden gezocht. Voortschrijdend inzicht en open overleg hebben ons tot dit plan gebracht."

Lees ook: Boze artiesten willen gesprek met LVK-organisatie

Mooie uitzending
De tv-finale wordt een mix van de opgenomen optredens, interviews en oude LVK-fragmenten. "Combineer dat met het geldend audiovisueel (AV-)protocol waarbij je op gepaste afstand meerdere mensen in de buitenlucht mag filmen, dan heb je alle ingrediënten om een mooie tv-finale van het LVK neer te zetten", zegt hoofd evenementen Benny Brauns van L1.

Het volledige aangepaste tijdpad van het LVK is te vinden op de website van de stichting LVK.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen