Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplossing conflict openbaar vervoer Limburg verwacht

Geplaatst opdonderdag 14 april 2016 - 9:32

Er lijkt een oplossing te zijn in het conflict over de nieuwe concessie voor het openbaar vervoer in Limburg.

Een zaak van vervoerder Veolia, die later deze maand zou dienen bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven is ingetrokken, meldt een woordvoerder aan L1.

Persconferentie
De provincie heeft voor donderdagmiddag een persconferentie aangekondigd over de zaak. Daar komen de provincie en de vervoersbedrijven Arriva en Veolia met een bekendmaking over het openbaar vervoer in Limburg, zo staat in de uitnodiging.

De drie partijen willen er vooraf niets over kwijt. Om 17.00 uur is de persconferentie in het Provinciehuis. L1 zendt deze live uit op televisie.

Lees ook: Veolia stapt naar rechter vanwege ov-concessie

Juridisch
Er is al maanden een juridische strijd aan de gang waar de provincie en Veolia direct bij betrokken zijn, en Arriva zijdelings.

Het gaat daarbij om de gunning van het Limburgse trein- en busvervoer. De provincie verleende die concessie vorig jaar aan Arriva, nadat de aanvankelijke winnaar Abellio geen eerlijk spel had gespeeld. Arriva was de tweede kandidaat. Veolia, de nummer drie, vond dat niet eerlijk en stapte naar de rechter.

Eens geworden
Het lijkt er nu op dat de partijen het de afgelopen tijd onderling eens zijn geworden over het conflict, waardoor een beslissing van de rechter niet meer nodig is.

De nieuwe concessie voor het openbaar vervoer in Limburg gaat eind van dit jaar in. Met de klus is twee miljard euro gemoeid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Klacht Veolia over aanbesteding afgewezen
Provincie verscheurt vervoerscontract met Abellio
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Veolia: 'Aanbesteding Limburgs ov niet met opzet verliezen'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen