Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplossing bloemenvernielende meeuwen: Lasers en vliegers

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 11:07

Bloemist Paul Deckers denkt een oplossing te hebben gevonden voor de meeuwen in Rome, die vorig jaar zijn bloemstukken hebben vernield.

"Samen met een bedrijf willen wij dit jaar iets gaan doen met lasertechnieken en met grote vliegers", zo zei Paul Deckers bij L1 Radio.

Bloemen
De Limburgse bloemist verzorgt als hoofdarrangeur al jaren de bloemencreatie tijdens de paasboodschap van de Paus. Vorig jaar werden de bloemen vernield door meeuwen en dat moet dit jaar worden voorkomen.

Lees ook: Paus kan opnieuw rekenen op Limburgse bloemschikker

'Ruim vierhonderd mailtjes'
Een paar weken geleden begon de bloemist uit Posterholt met een zoektocht naar een mogelijke oplossing. "Ik heb ruim vierhonderd mailtjes binnen gekregen", vertelt Deckers. "Daar zaten natuurlijk vooral veel mensen tussen die met tips kwamen. Maar er zaten ook mailtjes van bedrijven tussen."

YouTube

Een van die bedrijven is volgens Deckers gespecialiseerd in meeuwenproblematiek. Samen met hen gaat hij nu met kites en laserstralen proberen de vogels te weren.

'Laserstralen op Sint-Pietersplein'
De naam van het bedrijf en waar de vogelverjager precies vandaan komt, dat wil Deckers nog niet zeggen. Volgens hem moet nog maar eerst eens blijken of het allemaal kan in praktijk. "Ik moet nog even kijken hoe die laserstralen er precies uitzien op het Sint Pietersplein", laat Deckers weten. "Het is natuurlijk wel een heilige plek. Daar kun je ook weer niet te veel gekke dingen doen."

Lees ook: Alle hens aan dek voor Limburgse bloemist in Rome

Bovendien houdt het Vaticaan toezicht op wat er allemaal gebeurt op het plein in Rome. "Zij zijn er ondertussen van op de hoogte. Maar natuurlijk moet daar op locatie allemaal uitwijzen hoe het gaat."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen