Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplossing bloemenvernielende meeuwen: Lasers en vliegers

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 11:07

Bloemist Paul Deckers denkt een oplossing te hebben gevonden voor de meeuwen in Rome, die vorig jaar zijn bloemstukken hebben vernield.

"Samen met een bedrijf willen wij dit jaar iets gaan doen met lasertechnieken en met grote vliegers", zo zei Paul Deckers bij L1 Radio.

Bloemen
De Limburgse bloemist verzorgt als hoofdarrangeur al jaren de bloemencreatie tijdens de paasboodschap van de Paus. Vorig jaar werden de bloemen vernield door meeuwen en dat moet dit jaar worden voorkomen.

Lees ook: Paus kan opnieuw rekenen op Limburgse bloemschikker

'Ruim vierhonderd mailtjes'
Een paar weken geleden begon de bloemist uit Posterholt met een zoektocht naar een mogelijke oplossing. "Ik heb ruim vierhonderd mailtjes binnen gekregen", vertelt Deckers. "Daar zaten natuurlijk vooral veel mensen tussen die met tips kwamen. Maar er zaten ook mailtjes van bedrijven tussen."

YouTube

Een van die bedrijven is volgens Deckers gespecialiseerd in meeuwenproblematiek. Samen met hen gaat hij nu met kites en laserstralen proberen de vogels te weren.

'Laserstralen op Sint-Pietersplein'
De naam van het bedrijf en waar de vogelverjager precies vandaan komt, dat wil Deckers nog niet zeggen. Volgens hem moet nog maar eerst eens blijken of het allemaal kan in praktijk. "Ik moet nog even kijken hoe die laserstralen er precies uitzien op het Sint Pietersplein", laat Deckers weten. "Het is natuurlijk wel een heilige plek. Daar kun je ook weer niet te veel gekke dingen doen."

Lees ook: Alle hens aan dek voor Limburgse bloemist in Rome

Bovendien houdt het Vaticaan toezicht op wat er allemaal gebeurt op het plein in Rome. "Zij zijn er ondertussen van op de hoogte. Maar natuurlijk moet daar op locatie allemaal uitwijzen hoe het gaat."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen