Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplossing bloemenvernielende meeuwen: Lasers en vliegers

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 11:07

Bloemist Paul Deckers denkt een oplossing te hebben gevonden voor de meeuwen in Rome, die vorig jaar zijn bloemstukken hebben vernield.

"Samen met een bedrijf willen wij dit jaar iets gaan doen met lasertechnieken en met grote vliegers", zo zei Paul Deckers bij L1 Radio.

Bloemen
De Limburgse bloemist verzorgt als hoofdarrangeur al jaren de bloemencreatie tijdens de paasboodschap van de Paus. Vorig jaar werden de bloemen vernield door meeuwen en dat moet dit jaar worden voorkomen.

Lees ook: Paus kan opnieuw rekenen op Limburgse bloemschikker

'Ruim vierhonderd mailtjes'
Een paar weken geleden begon de bloemist uit Posterholt met een zoektocht naar een mogelijke oplossing. "Ik heb ruim vierhonderd mailtjes binnen gekregen", vertelt Deckers. "Daar zaten natuurlijk vooral veel mensen tussen die met tips kwamen. Maar er zaten ook mailtjes van bedrijven tussen."

YouTube

Een van die bedrijven is volgens Deckers gespecialiseerd in meeuwenproblematiek. Samen met hen gaat hij nu met kites en laserstralen proberen de vogels te weren.

'Laserstralen op Sint-Pietersplein'
De naam van het bedrijf en waar de vogelverjager precies vandaan komt, dat wil Deckers nog niet zeggen. Volgens hem moet nog maar eerst eens blijken of het allemaal kan in praktijk. "Ik moet nog even kijken hoe die laserstralen er precies uitzien op het Sint Pietersplein", laat Deckers weten. "Het is natuurlijk wel een heilige plek. Daar kun je ook weer niet te veel gekke dingen doen."

Lees ook: Alle hens aan dek voor Limburgse bloemist in Rome

Bovendien houdt het Vaticaan toezicht op wat er allemaal gebeurt op het plein in Rome. "Zij zijn er ondertussen van op de hoogte. Maar natuurlijk moet daar op locatie allemaal uitwijzen hoe het gaat."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen