Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplichters stelen duizenden euro's van parochies Limburg

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 9:37

Ten minste twee parochies in Limburg zijn slachtoffer geworden van oplichting.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Bisdom Roermond.

Belastingachterstand
De twee parochies hebben duizenden euro's overgemaakt aan oplichters die zich voordeden als medewerkers van de Belastingdienst. Ze belden met de mededeling dat er een grote betalingsachterstand was, waar enkele medewerkers in trapten en het geld overmaakte. Om welke parochies het gaat, wilde de woordvoerder niet zeggen.

Aangifte
Mogelijk blijft het niet bij die twee parochies, laat de woordvoerder weten. "Misschien zijn het er meer en hebben nog niet alle parochies zich bij ons gemeld." Het bisdom heeft aangifte gedaan bij de politie.

Financieel niet goed voor
"Het geld is hoe dan ook weg", heeft de woordvoerder aan. "Het gaat om een hoop geld. Parochies leven van wat parochianen doneren en hebben dat geld nodig. Veel parochies staan er financieel niet goed voor."

Hulp
Op financiële hulp van het bisdom hoeven de gedupeerde parochies niet te rekenen. "Het is niet zo dat wij geld aan de parochies geven, maar juist andersom. De parochies houden ons in stand. We kunnen de gaten dus niet even dichten." Een groot deel van de parochies zijn echter verzekerd tegen oplichting. Of de gedupeerde parochies ook een verzekering hebben, is niet bekend. "Ook met een verzekering krijg je niet alles terug", sluit de woordvoerder af.

Matheu Bemelmans van het bisdom legt op L1 radio uit wat er precies gebeurd is.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen