Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplichters stelen duizenden euro's van parochies Limburg

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 9:37

Ten minste twee parochies in Limburg zijn slachtoffer geworden van oplichting.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Bisdom Roermond.

Belastingachterstand
De twee parochies hebben duizenden euro's overgemaakt aan oplichters die zich voordeden als medewerkers van de Belastingdienst. Ze belden met de mededeling dat er een grote betalingsachterstand was, waar enkele medewerkers in trapten en het geld overmaakte. Om welke parochies het gaat, wilde de woordvoerder niet zeggen.

Aangifte
Mogelijk blijft het niet bij die twee parochies, laat de woordvoerder weten. "Misschien zijn het er meer en hebben nog niet alle parochies zich bij ons gemeld." Het bisdom heeft aangifte gedaan bij de politie.

Financieel niet goed voor
"Het geld is hoe dan ook weg", heeft de woordvoerder aan. "Het gaat om een hoop geld. Parochies leven van wat parochianen doneren en hebben dat geld nodig. Veel parochies staan er financieel niet goed voor."

Hulp
Op financiële hulp van het bisdom hoeven de gedupeerde parochies niet te rekenen. "Het is niet zo dat wij geld aan de parochies geven, maar juist andersom. De parochies houden ons in stand. We kunnen de gaten dus niet even dichten." Een groot deel van de parochies zijn echter verzekerd tegen oplichting. Of de gedupeerde parochies ook een verzekering hebben, is niet bekend. "Ook met een verzekering krijg je niet alles terug", sluit de woordvoerder af.

Matheu Bemelmans van het bisdom legt op L1 radio uit wat er precies gebeurd is.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen