Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplichters stelen duizenden euro's van parochies Limburg

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 9:37

Ten minste twee parochies in Limburg zijn slachtoffer geworden van oplichting.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Bisdom Roermond.

Belastingachterstand
De twee parochies hebben duizenden euro's overgemaakt aan oplichters die zich voordeden als medewerkers van de Belastingdienst. Ze belden met de mededeling dat er een grote betalingsachterstand was, waar enkele medewerkers in trapten en het geld overmaakte. Om welke parochies het gaat, wilde de woordvoerder niet zeggen.

Aangifte
Mogelijk blijft het niet bij die twee parochies, laat de woordvoerder weten. "Misschien zijn het er meer en hebben nog niet alle parochies zich bij ons gemeld." Het bisdom heeft aangifte gedaan bij de politie.

Financieel niet goed voor
"Het geld is hoe dan ook weg", heeft de woordvoerder aan. "Het gaat om een hoop geld. Parochies leven van wat parochianen doneren en hebben dat geld nodig. Veel parochies staan er financieel niet goed voor."

Hulp
Op financiële hulp van het bisdom hoeven de gedupeerde parochies niet te rekenen. "Het is niet zo dat wij geld aan de parochies geven, maar juist andersom. De parochies houden ons in stand. We kunnen de gaten dus niet even dichten." Een groot deel van de parochies zijn echter verzekerd tegen oplichting. Of de gedupeerde parochies ook een verzekering hebben, is niet bekend. "Ook met een verzekering krijg je niet alles terug", sluit de woordvoerder af.

Matheu Bemelmans van het bisdom legt op L1 radio uit wat er precies gebeurd is.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen