Overslaan en naar de inhoud gaan

Oplichter draait bedrijven telefonisch poot uit

Geplaatst opwoensdag 11 november 2015 - 17:50

Een oplichter die zich uitgeeft voor gerechtsdeurwaarder heeft een onbekend aantal Limburgse ondernemers een poot uitgedraaid.

De politie heeft op het moment vier aangiften van bedrijven in behandeling. Eén daarvan is voor duizenden euro's het schip ingegaan, de andere drie voor een kleiner bedrag.

Spoedbetaling
De man belt ondernemers op en zegt dat hij gerechtsdeurwaarder is, belast met het innen van nog niet betaalde facturen. De bedrijven krijgen het dringende verzoek meteen een spoedbetaling te doen.

Later komen ze er achter dat er helemaal geen facturen openstonden.

Onderzoek
De politie is een onderzoek begonnen naar de handel en wandel van de oplichter. De rechercheurs hopen dat ook andere gedupeerden zich melden.

De politie waarschuwt ondernemers geen spoedbetalingen te doen. Gerechtsdeurwaarders vragen daar normaal gesproken ook niet om.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Twee nepagenten van hun bed gelicht
Politie Kerkrade waarschuwt voor oplichters
Goudknuffelaars slaan toe in Weert en Stramproy
Al 26 Limburgse ouderen slachtoffer van 'goudknuffelaars'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV