Overslaan en naar de inhoud gaan

Opknapbeurt voor schoorsteen melkfabriek Venray

Geplaatst opmaandag 9 februari 2015 - 13:40

De monumentale schoorsteen van de voormalige Melkfabriek in Venray krijgt een opknapbeurt.

De restauratie gaat ruim 100.000 euro kosten, die worden opgehoest door de gemeente en de Provincie. Die laatste neemt een derde van het bedrag voor haar rekening. Ook de stichting die eigenaar is van het pand draagt bij aan de kosten.

Kromme baksteen
De schoorsteen werd in 1904 gebouwd met speciale kromme of conische bakstenen uit Venlo. Op die manier werden destijds veel schoorstenen gemetseld, maar alleen die in Venray is overgebleven. Restauratie is hoog nodig om te voorkomen dat het verval van de schoorsteen onherstelbaar wordt.

Monument
De Melkfabriek in Venray is sinds 2011 een gemeentelijk monument, omdat het een symbool is voor de economische ontwikkeling in de regio aan het begin van de twintigste eeuw. Het pand wordt tegenwoordig gebruikt als bedrijfsverzamelgebouw. Er is een dierenartsenpraktijk en een slijperij voor gereedschap. Een ander deel van het pand wordt op dit moment herontwikkeld.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weert komt met erfgoedprijs
Watertoren Schimmert verkocht
Gregoriuskerk Brunssum op lijst rijksmonumenten
Plan voor opvulling Wiebengahal Maastricht
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen