Overslaan en naar de inhoud gaan

Opknapbeurt voor schoorsteen melkfabriek Venray

Geplaatst opmaandag 9 februari 2015 - 13:40

De monumentale schoorsteen van de voormalige Melkfabriek in Venray krijgt een opknapbeurt.

De restauratie gaat ruim 100.000 euro kosten, die worden opgehoest door de gemeente en de Provincie. Die laatste neemt een derde van het bedrag voor haar rekening. Ook de stichting die eigenaar is van het pand draagt bij aan de kosten.

Kromme baksteen
De schoorsteen werd in 1904 gebouwd met speciale kromme of conische bakstenen uit Venlo. Op die manier werden destijds veel schoorstenen gemetseld, maar alleen die in Venray is overgebleven. Restauratie is hoog nodig om te voorkomen dat het verval van de schoorsteen onherstelbaar wordt.

Monument
De Melkfabriek in Venray is sinds 2011 een gemeentelijk monument, omdat het een symbool is voor de economische ontwikkeling in de regio aan het begin van de twintigste eeuw. Het pand wordt tegenwoordig gebruikt als bedrijfsverzamelgebouw. Er is een dierenartsenpraktijk en een slijperij voor gereedschap. Een ander deel van het pand wordt op dit moment herontwikkeld.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weert komt met erfgoedprijs
Watertoren Schimmert verkocht
Gregoriuskerk Brunssum op lijst rijksmonumenten
Plan voor opvulling Wiebengahal Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen