Overslaan en naar de inhoud gaan

Opknapbeurt oude tunnel vanwege sluiting spoorovergangen

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 16:56

Spoorbeheerder ProRail is deze week bezig met het toegankelijk maken van een oude spoortunnel aan de Graafstraat in Schin op Geul.

Het tunneltje gaat weer open omdat twee onbewaakte spoorwegovergangen bij die plek eind volgende maand definitief dicht gaan. ProRail is in het hele land bezig gevaarlijke spoorovergangen te sluiten.

Wandelaars
In Schin op Geul gaat het om twee oversteekpunten langs de Graafstraat, op zo'n 200 meter afstand van elkaar. Vlakbij ligt een vakantiepark. De spoorovergangen worden veel gebruikt door wandelaars die het riviertje de Geul opzoeken. Zij kunnen na de afsluiting via het tunneltje naar de andere kant van het spoor.

Vervallen
De onderdoorgang was afgesloten en vervallen omdat hij niet meer werd gebruikt. Inmiddels is hij weer geopend. Deze week vindt nog het nodige onderhoudswerk plaats. Daarna is het tunneltje gebruiksklaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen