Overslaan en naar de inhoud gaan

Opknapbeurt Dom van Aken na 30 jaar klaar

Geplaatst opzondag 29 mei 2016 - 13:30

Dertig jaar lang heeft de dom van Aken in de steigers gestaan, nu is de restauratie eindelijk klaar.

De muren, de dakconstructie, de ramen en het mozaïek, de 1200 jaar oude kathedraal is van onder tot boven onder handen genomen.

Miljoenenklus
De to-do-lijst voor de restauratie is volgens de verhalen uitgeschreven op een rol behang, zoveel moest er gebeuren aan de kerk, die is ontstaan uit de kapel van Karel de Grote (747-814). Totale kosten: 37 miljoen euro. De stad viert het slot van de restauratie uitbundig met een groot Domfeest in het weekend van 3 tot 5 juni.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zaligverklaring Clara Fey in Aken
Sittard-Geleen sponsort Holocaustmonument
Romeinse brug Maastricht rijksmonument
Na 73 jaar eindelijk oorlogsmonument voor Vlodrop
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen