Overslaan en naar de inhoud gaan

Opheldering over snelheid doodrijder Meijel

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2015 - 17:38

Een deskundige moet meer opheldering geven over de gemeten snelheid van de Pool die met zijn auto een opa, oma en hun kleinkind doodreed in Meijel.

Over dit ongeluk ontstond veel ophef omdat de veroorzaker van het ongeluk er bij de rechtbank vanaf kwam met een taakstraf van 120 uur.

Stoel gooien
De vader van het overleden kindje draaide door toen hij de uitspraak hoorde en gooide met een stoel door de rechtszaal. Jusititie ging in hoger beroep.

Lees ook: Woedende vader gooit stoel naar rechter

L1

Snelheid
Uit het onderzoek werd niet exact duidelijk hoe hard de man had gereden. Volgens het rapport lag de snelheid tussen de 76 en 124 kilomter per uur. Op die weg was 80 toegestaan.

Rapport
Het gerechtshof heeft de onderzoekswensen van justitie toegewezen. De deskundige moet over zijn snelheidsrapport een aantal vragen beantwoorden en mogelijk ook op de rechtszaak verschijnen om zijn bevindingen toe te lichten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Taakstraf voor vluchten na aanrijding met drie meiden
Justitie kijkt maandag naar dreigementen in zaak Meijel
Vader doodgereden meisje Meijel: 'Ineens werd alles zwart'
Bestuurder dodelijk ongeval Meijel voor de rechter
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen