Overslaan en naar de inhoud gaan

Opheffing reisverbod Korotaev kwestie van tijd

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 12:09

De rechtbank in Dubai heeft het hoger beroep van financieringsmaatschappij Helin tegen Roda JC-investeerder Aleksei Korotaev verworpen.

Hierdoor is de veroordeling van Helin wegens het vervalsen van de handtekening van Korotaev op een cheque ook in hoger beroep bevestigd.

Reisverbod
Korotaev verblijft op dit moment nog in de Verenigde Arabische Emiraten, maar het lijkt een kwestie van tijd totdat zijn reisverbod wordt opgeheven. Wanneer dit gebeurt kan de Zwitsers-Russische zakenman weer naar Nederland en dus naar Kerkrade reizen.

Lees ook: Uitspraak tegen Roda-investeerder opnieuw vertraagd

Vrijgelaten
Begin 2017 werd Korotaev opgepakt. Hij werd verdacht van het uitschrijven van een ongedekte cheque van ruim 17 miljoen euro aan de financieringsmaatschappij, die gevestigd is in één van de Emiraten. Korotaev zat zeven maanden vast, maar werd daarna vrijgelaten omdat er met een valse handtekening geld van zijn rekening werd gehaald.

Meteen naar Kerkrade
Terwijl de Zwitserse Rus lange tijd niet in Kerkrade kon zijn, gaf hij wel meerdere keren aan met Roda verder te willen gaan. "Zodra mijn reisverbod is opgeheven, zal ik meteen naar Kerkrade komen", zei Korotaev destijds.

​Lees ook: Wordt deze Rus de nieuwe eigenaar van Roda JC?

Ponomarev
De afgelopen weken zijn de Koempels in gesprek geweest met een nieuwe potentiële eigenaar. De Russische zakenman Mikhail Ponomarev werd daarvoor nadrukkelijk genoemd, maar een definitieve deal is er nog steeds niet. De Rus zou de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff willen overnemen. Roda verkeert, financieel gezien, in zwaar weer. Schrouff maakte deze week bekend dat wanneer er dinsdag geen nieuwe investeerder is, hij het faillissement zal aanvragen.

Lees ook: 'Roda JC kijkt faillissement recht in de ogen'

Aandeelhoudersvergadering
Korotaev is dinsdag uitgenodigd voor de aandeelhoudersvergadering in Kerkrade. Hij bezit twintig procent van de aandelen van de club. Omdat hij de Verenigde Arabische Emiraten nog niet mag verlaten, kan hij zelf niet aanwezig zijn bij de vergadering. Het is nog onbekend wie honneurs namens hem waarneemt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen