Overslaan en naar de inhoud gaan

Opheffing reisverbod Korotaev kwestie van tijd

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 12:09

De rechtbank in Dubai heeft het hoger beroep van financieringsmaatschappij Helin tegen Roda JC-investeerder Aleksei Korotaev verworpen.

Hierdoor is de veroordeling van Helin wegens het vervalsen van de handtekening van Korotaev op een cheque ook in hoger beroep bevestigd.

Reisverbod
Korotaev verblijft op dit moment nog in de Verenigde Arabische Emiraten, maar het lijkt een kwestie van tijd totdat zijn reisverbod wordt opgeheven. Wanneer dit gebeurt kan de Zwitsers-Russische zakenman weer naar Nederland en dus naar Kerkrade reizen.

Lees ook: Uitspraak tegen Roda-investeerder opnieuw vertraagd

Vrijgelaten
Begin 2017 werd Korotaev opgepakt. Hij werd verdacht van het uitschrijven van een ongedekte cheque van ruim 17 miljoen euro aan de financieringsmaatschappij, die gevestigd is in één van de Emiraten. Korotaev zat zeven maanden vast, maar werd daarna vrijgelaten omdat er met een valse handtekening geld van zijn rekening werd gehaald.

Meteen naar Kerkrade
Terwijl de Zwitserse Rus lange tijd niet in Kerkrade kon zijn, gaf hij wel meerdere keren aan met Roda verder te willen gaan. "Zodra mijn reisverbod is opgeheven, zal ik meteen naar Kerkrade komen", zei Korotaev destijds.

​Lees ook: Wordt deze Rus de nieuwe eigenaar van Roda JC?

Ponomarev
De afgelopen weken zijn de Koempels in gesprek geweest met een nieuwe potentiële eigenaar. De Russische zakenman Mikhail Ponomarev werd daarvoor nadrukkelijk genoemd, maar een definitieve deal is er nog steeds niet. De Rus zou de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff willen overnemen. Roda verkeert, financieel gezien, in zwaar weer. Schrouff maakte deze week bekend dat wanneer er dinsdag geen nieuwe investeerder is, hij het faillissement zal aanvragen.

Lees ook: 'Roda JC kijkt faillissement recht in de ogen'

Aandeelhoudersvergadering
Korotaev is dinsdag uitgenodigd voor de aandeelhoudersvergadering in Kerkrade. Hij bezit twintig procent van de aandelen van de club. Omdat hij de Verenigde Arabische Emiraten nog niet mag verlaten, kan hij zelf niet aanwezig zijn bij de vergadering. Het is nog onbekend wie honneurs namens hem waarneemt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen