Overslaan en naar de inhoud gaan

Opheffing reisverbod Korotaev kwestie van tijd

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 12:09

De rechtbank in Dubai heeft het hoger beroep van financieringsmaatschappij Helin tegen Roda JC-investeerder Aleksei Korotaev verworpen.

Hierdoor is de veroordeling van Helin wegens het vervalsen van de handtekening van Korotaev op een cheque ook in hoger beroep bevestigd.

Reisverbod
Korotaev verblijft op dit moment nog in de Verenigde Arabische Emiraten, maar het lijkt een kwestie van tijd totdat zijn reisverbod wordt opgeheven. Wanneer dit gebeurt kan de Zwitsers-Russische zakenman weer naar Nederland en dus naar Kerkrade reizen.

Lees ook: Uitspraak tegen Roda-investeerder opnieuw vertraagd

Vrijgelaten
Begin 2017 werd Korotaev opgepakt. Hij werd verdacht van het uitschrijven van een ongedekte cheque van ruim 17 miljoen euro aan de financieringsmaatschappij, die gevestigd is in één van de Emiraten. Korotaev zat zeven maanden vast, maar werd daarna vrijgelaten omdat er met een valse handtekening geld van zijn rekening werd gehaald.

Meteen naar Kerkrade
Terwijl de Zwitserse Rus lange tijd niet in Kerkrade kon zijn, gaf hij wel meerdere keren aan met Roda verder te willen gaan. "Zodra mijn reisverbod is opgeheven, zal ik meteen naar Kerkrade komen", zei Korotaev destijds.

​Lees ook: Wordt deze Rus de nieuwe eigenaar van Roda JC?

Ponomarev
De afgelopen weken zijn de Koempels in gesprek geweest met een nieuwe potentiële eigenaar. De Russische zakenman Mikhail Ponomarev werd daarvoor nadrukkelijk genoemd, maar een definitieve deal is er nog steeds niet. De Rus zou de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff willen overnemen. Roda verkeert, financieel gezien, in zwaar weer. Schrouff maakte deze week bekend dat wanneer er dinsdag geen nieuwe investeerder is, hij het faillissement zal aanvragen.

Lees ook: 'Roda JC kijkt faillissement recht in de ogen'

Aandeelhoudersvergadering
Korotaev is dinsdag uitgenodigd voor de aandeelhoudersvergadering in Kerkrade. Hij bezit twintig procent van de aandelen van de club. Omdat hij de Verenigde Arabische Emiraten nog niet mag verlaten, kan hij zelf niet aanwezig zijn bij de vergadering. Het is nog onbekend wie honneurs namens hem waarneemt.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen