Overslaan en naar de inhoud gaan

Ophef over subsidie voor stoel van Limburgs koeienleer

Geplaatst opzaterdag 16 december 2017 - 6:00

Een honderd procent Limburgse designstoel. Daar gaat de Venlose designmeubelfabrikant Leolux de schouders onder zetten. Maar niet zonder slag of stoot.

Om dat voor elkaar te krijgen, worden verschillende Limburgse bedrijven samengebracht. Zij moeten gezamenlijk alle onderdelen van de stoel gaan leveren.

Limousinkoe
Met name het leer op de stoel heeft daarbij alle aandacht. Dat leer moet komen van de Limburgse Limousinkoe. Het dier is nu vooral goed voor vlees. Het 'Limburg-meubel' moet nog ontwikkeld worden. Verwacht wordt dat het in de tweede helft van 2018 wordt gepresenteerd.

Mede mogelijk gemaakt door....
De Provincie Limburg heeft Leolux een bedrag van 165.000 euro geschonken om de stoel te produceren. In de Volkskrant wordt kritiek geuit op deze subsidie. Het bedrijf mag met met de verkoop van de stoelen gewoon winst maken, de enige tegenprestatie is dat naast de lokale leveranciers, bij verkoop duidelijk moet zijn dat de stoel mede mogelijk is gemaakt door de provincie.

Leolux geeft als reactie op de kritiek dat een duurzaam netwerk wordt opgezet van lokale boeren, leerlooiers en ontwerpers, waar in de toekomst ook de vruchten van geplukt kunnen worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen