Overslaan en naar de inhoud gaan

Ophef over subsidie voor stoel van Limburgs koeienleer

Geplaatst opzaterdag 16 december 2017 - 6:00

Een honderd procent Limburgse designstoel. Daar gaat de Venlose designmeubelfabrikant Leolux de schouders onder zetten. Maar niet zonder slag of stoot.

Om dat voor elkaar te krijgen, worden verschillende Limburgse bedrijven samengebracht. Zij moeten gezamenlijk alle onderdelen van de stoel gaan leveren.

Limousinkoe
Met name het leer op de stoel heeft daarbij alle aandacht. Dat leer moet komen van de Limburgse Limousinkoe. Het dier is nu vooral goed voor vlees. Het 'Limburg-meubel' moet nog ontwikkeld worden. Verwacht wordt dat het in de tweede helft van 2018 wordt gepresenteerd.

Mede mogelijk gemaakt door....
De Provincie Limburg heeft Leolux een bedrag van 165.000 euro geschonken om de stoel te produceren. In de Volkskrant wordt kritiek geuit op deze subsidie. Het bedrijf mag met met de verkoop van de stoelen gewoon winst maken, de enige tegenprestatie is dat naast de lokale leveranciers, bij verkoop duidelijk moet zijn dat de stoel mede mogelijk is gemaakt door de provincie.

Leolux geeft als reactie op de kritiek dat een duurzaam netwerk wordt opgezet van lokale boeren, leerlooiers en ontwerpers, waar in de toekomst ook de vruchten van geplukt kunnen worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen