Overslaan en naar de inhoud gaan

Ophef over subsidie voor stoel van Limburgs koeienleer

Geplaatst opzaterdag 16 december 2017 - 6:00

Een honderd procent Limburgse designstoel. Daar gaat de Venlose designmeubelfabrikant Leolux de schouders onder zetten. Maar niet zonder slag of stoot.

Om dat voor elkaar te krijgen, worden verschillende Limburgse bedrijven samengebracht. Zij moeten gezamenlijk alle onderdelen van de stoel gaan leveren.

Limousinkoe
Met name het leer op de stoel heeft daarbij alle aandacht. Dat leer moet komen van de Limburgse Limousinkoe. Het dier is nu vooral goed voor vlees. Het 'Limburg-meubel' moet nog ontwikkeld worden. Verwacht wordt dat het in de tweede helft van 2018 wordt gepresenteerd.

Mede mogelijk gemaakt door....
De Provincie Limburg heeft Leolux een bedrag van 165.000 euro geschonken om de stoel te produceren. In de Volkskrant wordt kritiek geuit op deze subsidie. Het bedrijf mag met met de verkoop van de stoelen gewoon winst maken, de enige tegenprestatie is dat naast de lokale leveranciers, bij verkoop duidelijk moet zijn dat de stoel mede mogelijk is gemaakt door de provincie.

Leolux geeft als reactie op de kritiek dat een duurzaam netwerk wordt opgezet van lokale boeren, leerlooiers en ontwerpers, waar in de toekomst ook de vruchten van geplukt kunnen worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen