Overslaan en naar de inhoud gaan

Ophef over niet ondertitelen Limburgers

Geplaatst opzaterdag 21 januari 2017 - 10:25

Een gezin uit Landgraaf speelde vrijdagavond de hoofdrol in het populaire tv-programma Ik Vertrek. Online ging het echter vooral over de ondertiteling. Of beter, het gebrek daaraan.

Grote delen van het programma ontbraken de verklarende tekstjes onder in beeld namelijk en dat zorgde voor veel frustratie bij de vaste kijkers.

Landgraaf
In de door ruim 1,6 miljoen mensen gekeken aflevering volgde het programma Marcel en Natasja Janssen uit Landgraaf die samen met hun kinderen Luca, Dante en Giulia naar - de namen verraden het al - Italië verhuisden om daar een gastenverblijf te beginnen. Een avontuur dat gruwelijk misloopt, maar lang niet iedereen kreeg dat evengoed mee.

Terugspoelen
"Ik versta Marcel en Natasja niet. En dan zijn ze nog in Nederland", schrijft Mark. Anderen zijn minder subtiel in hun commentaar. "Ik moet steeds terugspoelen want ik versta geen klap van die limbo's", klaagt Marieke. 'Beste makers', begint Nienke haar betoog. "Limburgers mogen ALTIJD ondertiteld worden."

Vertalen
Angelo is het spoor zelfs volledig bijster als hij de Limburgse oma probeert te vertalen. "E danne da Dann da", ondertitel die mensen", schreeuwt hij uit. En hetzelfde geldt voor Marc. "Ik versta het niet? gufuuh ggdtgf nkkjhu hooo HUH."

Ondertiteling
Slechts een enkeling neemt het op voor de Limburgers. "Ik heb de ondertiteling deze aflevering niet nodig", laat Eva weten en tot slot heeft Danielle nog een tip. "Vaker naar Limburg mensen, die om tt-pagina 888 roepen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Chantal Janzen scoort met jubileumuitzending Ik vertrek
Jubileum 'Ik Vertrek': fan Chantal Janzen blikt terug
gerard joling, gordon
Geer en Goor op bezoek bij ouderen in Landgraaf
Limburgse 'realityster' wil meedoen aan Expeditie Robinson
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen