Overslaan en naar de inhoud gaan

Ophef over langs A73 opgehangen pop: 'Gruwelijke grap'

Geplaatst opmaandag 1 augustus 2016 - 10:28

Een opmerkelijke grap heeft vrijdagavond voor veel tumult gezorgd langs de A73 bij Linden.

Automobilisten zagen vanaf die snelweg een pop aan een hoogspanningsmast hangen en dat zorgde voor veel commotie, laat een woordvoerder van de politie aan de Gelderlander weten. "Mensen dachten echt dat iemand zich opgehangen had."

Lichaam
De politie werd vrijdagavond even na 22:30 uur ingeseind door netwerkbeheerder TenneT. Zij gaven aan dat er een lichaam in een hoogspanningsmast zou hangen. In eerste instantie werd uitgegaan van zelfdoding of een misdrijf, pas ter plekke kwamen de hulpdiensten erachter dat het om een pop ging. "Een gruwelijke grap", noemt een getuige het.

Foute grap
Vermoed wordt dat twee of drie mannen de pop op hebben gehangen. De politie is naar hen op zoek. "Mocht dit een grap zijn, dan vinden wij het in ieder geval geen leuke grap. Los van de persoonlijke risico’s die iemand loopt door in zo’n mast te klimmen, heeft het een hoop commotie veroorzaakt bij mensen die de pop hebben gezien. Bovendien zijn ook politiemensen (en anderen) bezig geweest met deze melding terwijl ze in die tijd ook andere dingen hadden kunnen doen", aldus de woordvoerder.

Opsporen
Welke regels de mannen precies hebben overtreden, moet nog onderzocht worden. Maar zeker is al dat de heren
in een hoogspanningsmast geklommen zijn en dat mag niet. Het opsporen van de daders kon wel eens redelijk eenvoudig blijken. In de mast hangt een camera die opnames heeft gemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nachtelijke wandelaar van snelweg A73 geplukt
Lange file op A73 richting Venray na ongeluk
Ladingdieven zijn politie te vlug af na achtervolging
Zes auto's op elkaar: A73 bij Cuijk dicht
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen