Overslaan en naar de inhoud gaan

Ophef over langs A73 opgehangen pop: 'Gruwelijke grap'

Geplaatst opmaandag 1 augustus 2016 - 10:28

Een opmerkelijke grap heeft vrijdagavond voor veel tumult gezorgd langs de A73 bij Linden.

Automobilisten zagen vanaf die snelweg een pop aan een hoogspanningsmast hangen en dat zorgde voor veel commotie, laat een woordvoerder van de politie aan de Gelderlander weten. "Mensen dachten echt dat iemand zich opgehangen had."

Lichaam
De politie werd vrijdagavond even na 22:30 uur ingeseind door netwerkbeheerder TenneT. Zij gaven aan dat er een lichaam in een hoogspanningsmast zou hangen. In eerste instantie werd uitgegaan van zelfdoding of een misdrijf, pas ter plekke kwamen de hulpdiensten erachter dat het om een pop ging. "Een gruwelijke grap", noemt een getuige het.

Foute grap
Vermoed wordt dat twee of drie mannen de pop op hebben gehangen. De politie is naar hen op zoek. "Mocht dit een grap zijn, dan vinden wij het in ieder geval geen leuke grap. Los van de persoonlijke risico’s die iemand loopt door in zo’n mast te klimmen, heeft het een hoop commotie veroorzaakt bij mensen die de pop hebben gezien. Bovendien zijn ook politiemensen (en anderen) bezig geweest met deze melding terwijl ze in die tijd ook andere dingen hadden kunnen doen", aldus de woordvoerder.

Opsporen
Welke regels de mannen precies hebben overtreden, moet nog onderzocht worden. Maar zeker is al dat de heren
in een hoogspanningsmast geklommen zijn en dat mag niet. Het opsporen van de daders kon wel eens redelijk eenvoudig blijken. In de mast hangt een camera die opnames heeft gemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nachtelijke wandelaar van snelweg A73 geplukt
Lange file op A73 richting Venray na ongeluk
Ladingdieven zijn politie te vlug af na achtervolging
Zes auto's op elkaar: A73 bij Cuijk dicht
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen