Overslaan en naar de inhoud gaan

Ophef over bouwplannen op voetbalvelden in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 29 september 2015 - 6:18

Er is ophef over de compensatie van sloopwoningen langs de A2. Plannen voor nieuwbouw op de voetbalvelden aan de Akersteenweg in Maastricht stuiten op verzet.

Maasvallei wil op de voetbalvelden ongeveer zeventig woningen bouwen. Het gaat om een mix van appartementen en eengezinswoningen, met name in de sociale huursector.

Compensatie
De woningen zijn bedoeld als compensatie voor de Gemeenteflat. Maasvallei verkocht dit complex met 92 woningen in 2008 voor 8,4 miljoen euro in de veronderstelling dat de flat gesloopt moest worden voor de A2-tunnel. De flat blijft staan, maar Maasvallei behoudt het recht om elders vervangende woningen te bouwen.

Vraagtekens
De omwonenden zetten vraagtekens bij de noodzaak; ze vinden het onbegrijpelijk dat deze plek is uitgekozen voor sociale woningbouw, terwijl bouwplannen elders in de stad zijn stilgezet. Ze maken zich zorgen over mogelijke overlast en de natuurwaarden van het gebied. Ook wijzen ze op het drukke verkeer op de Akersteenweg, dat bij nieuwbouw onder meer voor problemen met fijnstofnormen kan zorgen.

Alternatieven
Verder vinden ze het onlogisch dat gekozen is voor de velden aan de Akersteenweg; de Bemelerweg, Demertstraat of op de plek van het zwembad van Heer zijn betere alternatieven.

De gemeenteraad bespreekt de bouwplannen dinsdagavond in een zogeheten stadsronde met de omwonenden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

40 miljoen voor investeringen in Maastrichtse wijk Heer
Inbraakgolf en autobranden treffen Maastrichtse wijk
Plan: studenten in leeg schoolgebouw Maastricht
Voetbalclub voor derde keer slachtoffer vandalisme
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen