Overslaan en naar de inhoud gaan

Ophef over bouwplannen op voetbalvelden in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 29 september 2015 - 6:18

Er is ophef over de compensatie van sloopwoningen langs de A2. Plannen voor nieuwbouw op de voetbalvelden aan de Akersteenweg in Maastricht stuiten op verzet.

Maasvallei wil op de voetbalvelden ongeveer zeventig woningen bouwen. Het gaat om een mix van appartementen en eengezinswoningen, met name in de sociale huursector.

Compensatie
De woningen zijn bedoeld als compensatie voor de Gemeenteflat. Maasvallei verkocht dit complex met 92 woningen in 2008 voor 8,4 miljoen euro in de veronderstelling dat de flat gesloopt moest worden voor de A2-tunnel. De flat blijft staan, maar Maasvallei behoudt het recht om elders vervangende woningen te bouwen.

Vraagtekens
De omwonenden zetten vraagtekens bij de noodzaak; ze vinden het onbegrijpelijk dat deze plek is uitgekozen voor sociale woningbouw, terwijl bouwplannen elders in de stad zijn stilgezet. Ze maken zich zorgen over mogelijke overlast en de natuurwaarden van het gebied. Ook wijzen ze op het drukke verkeer op de Akersteenweg, dat bij nieuwbouw onder meer voor problemen met fijnstofnormen kan zorgen.

Alternatieven
Verder vinden ze het onlogisch dat gekozen is voor de velden aan de Akersteenweg; de Bemelerweg, Demertstraat of op de plek van het zwembad van Heer zijn betere alternatieven.

De gemeenteraad bespreekt de bouwplannen dinsdagavond in een zogeheten stadsronde met de omwonenden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

40 miljoen voor investeringen in Maastrichtse wijk Heer
Inbraakgolf en autobranden treffen Maastrichtse wijk
Plan: studenten in leeg schoolgebouw Maastricht
Stadspark Oost wint 40.000 euro met Stadsgoud Maastricht
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen