Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opgestapte gedeputeerde Daan Prevoo niet terug als Statenlid

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 16:49

De opgestapte SP-gedeputeerde Daan Prevoo keert niet terug als Statenlid.

Zijn stap heeft zeer waarschijnlijk tot gevolg dat de SP twee gedeputeerden behoudt. Naast Marleen van Rijnsbergen wordt dat dan Bob Ruers. Hij is vorige week voorgedragen door de SP als opvolger van Prevoo.

Lees ook: Bob Ruers moet opgestapte SP-deputé Daan Prevoo opvolgen

Eind april stapten Prevoo en vijf statenleden op na een hoogoplopend conflict met de partijtop. Vier van de vijf statenleden gaven hun zetels terug aan de partij. Alleen Edwin Bus ging verder als eenmansfractie.

Rol van betekenis
"Als volksvertegenwoordiger zonder achterban kan ik niet langer een doorslaggevende rol van betekenis spelen", aldus Prevoo in een toelichting. "Dat heeft mij doen besluiten om afstand te doen van een zetel in Provinciale Staten."

Lees ook: Oppositie wil nog geen benoeming nieuwe SP-gedeputeerde

Machtsverhoudingen
Nu Prevoo niet het voorbeeld van Bus volgt, blijft de SP zeven van haar acht statenzetels behouden. Daarmee is er geen sprake van een wezenlijke verandering in de machtsverhoudingen binnen de coalitie in het Limburgs Parlement en hoeft de SP geen gedeputeerde in te leveren.

Lees ook: Opgestapte Prevoo: 'Onder druk gezet door partijvoorzitter SP'

Vrijkomende zetels
Volgens de kieswet moest aan Prevoo worden gevraagd of hij één van de vrijkomende statenzetels wilde innemen. Als lijsttrekker van de SP en gekozene bij de statenverkiezingen van maart 2014 had hij daar recht op, maar hij ziet nu dus van die zetel af.

Lees hieronder de hele persverklaring van Daan Prevoo

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen