Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opgestapte gedeputeerde Daan Prevoo niet terug als Statenlid

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 16:49

De opgestapte SP-gedeputeerde Daan Prevoo keert niet terug als Statenlid.

Zijn stap heeft zeer waarschijnlijk tot gevolg dat de SP twee gedeputeerden behoudt. Naast Marleen van Rijnsbergen wordt dat dan Bob Ruers. Hij is vorige week voorgedragen door de SP als opvolger van Prevoo.

Lees ook: Bob Ruers moet opgestapte SP-deputé Daan Prevoo opvolgen

Eind april stapten Prevoo en vijf statenleden op na een hoogoplopend conflict met de partijtop. Vier van de vijf statenleden gaven hun zetels terug aan de partij. Alleen Edwin Bus ging verder als eenmansfractie.

Rol van betekenis
"Als volksvertegenwoordiger zonder achterban kan ik niet langer een doorslaggevende rol van betekenis spelen", aldus Prevoo in een toelichting. "Dat heeft mij doen besluiten om afstand te doen van een zetel in Provinciale Staten."

Lees ook: Oppositie wil nog geen benoeming nieuwe SP-gedeputeerde

Machtsverhoudingen
Nu Prevoo niet het voorbeeld van Bus volgt, blijft de SP zeven van haar acht statenzetels behouden. Daarmee is er geen sprake van een wezenlijke verandering in de machtsverhoudingen binnen de coalitie in het Limburgs Parlement en hoeft de SP geen gedeputeerde in te leveren.

Lees ook: Opgestapte Prevoo: 'Onder druk gezet door partijvoorzitter SP'

Vrijkomende zetels
Volgens de kieswet moest aan Prevoo worden gevraagd of hij één van de vrijkomende statenzetels wilde innemen. Als lijsttrekker van de SP en gekozene bij de statenverkiezingen van maart 2014 had hij daar recht op, maar hij ziet nu dus van die zetel af.

Lees hieronder de hele persverklaring van Daan Prevoo

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen