Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opgestapte gedeputeerde Daan Prevoo niet terug als Statenlid

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 16:49

De opgestapte SP-gedeputeerde Daan Prevoo keert niet terug als Statenlid.

Zijn stap heeft zeer waarschijnlijk tot gevolg dat de SP twee gedeputeerden behoudt. Naast Marleen van Rijnsbergen wordt dat dan Bob Ruers. Hij is vorige week voorgedragen door de SP als opvolger van Prevoo.

Lees ook: Bob Ruers moet opgestapte SP-deputé Daan Prevoo opvolgen

Eind april stapten Prevoo en vijf statenleden op na een hoogoplopend conflict met de partijtop. Vier van de vijf statenleden gaven hun zetels terug aan de partij. Alleen Edwin Bus ging verder als eenmansfractie.

Rol van betekenis
"Als volksvertegenwoordiger zonder achterban kan ik niet langer een doorslaggevende rol van betekenis spelen", aldus Prevoo in een toelichting. "Dat heeft mij doen besluiten om afstand te doen van een zetel in Provinciale Staten."

Lees ook: Oppositie wil nog geen benoeming nieuwe SP-gedeputeerde

Machtsverhoudingen
Nu Prevoo niet het voorbeeld van Bus volgt, blijft de SP zeven van haar acht statenzetels behouden. Daarmee is er geen sprake van een wezenlijke verandering in de machtsverhoudingen binnen de coalitie in het Limburgs Parlement en hoeft de SP geen gedeputeerde in te leveren.

Lees ook: Opgestapte Prevoo: 'Onder druk gezet door partijvoorzitter SP'

Vrijkomende zetels
Volgens de kieswet moest aan Prevoo worden gevraagd of hij één van de vrijkomende statenzetels wilde innemen. Als lijsttrekker van de SP en gekozene bij de statenverkiezingen van maart 2014 had hij daar recht op, maar hij ziet nu dus van die zetel af.

Lees hieronder de hele persverklaring van Daan Prevoo

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen