Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opgestapte gedeputeerde Daan Prevoo niet terug als Statenlid

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 16:49

De opgestapte SP-gedeputeerde Daan Prevoo keert niet terug als Statenlid.

Zijn stap heeft zeer waarschijnlijk tot gevolg dat de SP twee gedeputeerden behoudt. Naast Marleen van Rijnsbergen wordt dat dan Bob Ruers. Hij is vorige week voorgedragen door de SP als opvolger van Prevoo.

Lees ook: Bob Ruers moet opgestapte SP-deputé Daan Prevoo opvolgen

Eind april stapten Prevoo en vijf statenleden op na een hoogoplopend conflict met de partijtop. Vier van de vijf statenleden gaven hun zetels terug aan de partij. Alleen Edwin Bus ging verder als eenmansfractie.

Rol van betekenis
"Als volksvertegenwoordiger zonder achterban kan ik niet langer een doorslaggevende rol van betekenis spelen", aldus Prevoo in een toelichting. "Dat heeft mij doen besluiten om afstand te doen van een zetel in Provinciale Staten."

Lees ook: Oppositie wil nog geen benoeming nieuwe SP-gedeputeerde

Machtsverhoudingen
Nu Prevoo niet het voorbeeld van Bus volgt, blijft de SP zeven van haar acht statenzetels behouden. Daarmee is er geen sprake van een wezenlijke verandering in de machtsverhoudingen binnen de coalitie in het Limburgs Parlement en hoeft de SP geen gedeputeerde in te leveren.

Lees ook: Opgestapte Prevoo: 'Onder druk gezet door partijvoorzitter SP'

Vrijkomende zetels
Volgens de kieswet moest aan Prevoo worden gevraagd of hij één van de vrijkomende statenzetels wilde innemen. Als lijsttrekker van de SP en gekozene bij de statenverkiezingen van maart 2014 had hij daar recht op, maar hij ziet nu dus van die zetel af.

Lees hieronder de hele persverklaring van Daan Prevoo

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen