Overslaan en naar de inhoud gaan

Opgestapt raadslid Bergen reageert: ‘Steek in de rug’

Geplaatst opwoensdag 27 december 2017 - 9:36

Het opgestapte Bergense raadslid Rolf Krijnen heeft hard uitgehaald naar KERN-fractievoorzitter Frans Camps.

In gesprek met L1 Radio gaat Krijnen, die samen met Peter Loermans uit de fractie stapte, in op de onrust in de partij.

Stevig
Volgens Krijnen werd er vier jaar geleden, toen KERN met vijf zetels in de oppositie van de gemeenteraad terechtkwam, intern afgesproken om ‘stevig’ oppositie te voeren. Krijnen, op dat moment fractievoorzitter, deed dat, maar vanwege een vakantie en een operatie droeg hij het stokje tijdelijk over aan Camps. Onlangs bepaalde men dat Camps tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 fractievoorzitter zou blijven, om zo onduidelijkheid bij de achterban te voorkomen.

Steek
Het ging fout toen de politici overleg voerden over de toekomst van de partij, stelt Krijnen. "Dat ging soepel, totdat Camps zei dat hij wethouder wilde worden en ik dat niet moest worden. Er waren, in zijn ogen, nogal wat mensen die mij niet zouden zien zitten omdat ik 'te stevig' en 'te uitgesproken' zou zijn. Dat is een steek in de rug, want aan de basis daarvan lag die afgesproken aanpak om stevig oppositie te voeren."

Lees ook: Politieke chaos in Bergen nog niet ten einde

Chaos
Camps uitlatingen schoten bij enkele partijgenoten in het verkeerde keelgat. "Die mensen zeiden dat ik geschikt was, en Camps juist niet", aldus Krijnen, die net als de eveneens opgestapte Peter Loermans verder gaat als eenmansfractie. Het was al een chaos in de Bergense politiek, doordat de beide wethouders in de gemeente ook al waren vertrokken. Burgemeester Manon Pelzer is op dit moment de enige overgebleven bestuurder.

Krijnen en Loermans geven woensdag een persconferentie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen