Overslaan en naar de inhoud gaan

Opgestapt raadslid Bergen reageert: ‘Steek in de rug’

Geplaatst opwoensdag 27 december 2017 - 9:36

Het opgestapte Bergense raadslid Rolf Krijnen heeft hard uitgehaald naar KERN-fractievoorzitter Frans Camps.

In gesprek met L1 Radio gaat Krijnen, die samen met Peter Loermans uit de fractie stapte, in op de onrust in de partij.

Stevig
Volgens Krijnen werd er vier jaar geleden, toen KERN met vijf zetels in de oppositie van de gemeenteraad terechtkwam, intern afgesproken om ‘stevig’ oppositie te voeren. Krijnen, op dat moment fractievoorzitter, deed dat, maar vanwege een vakantie en een operatie droeg hij het stokje tijdelijk over aan Camps. Onlangs bepaalde men dat Camps tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 fractievoorzitter zou blijven, om zo onduidelijkheid bij de achterban te voorkomen.

Steek
Het ging fout toen de politici overleg voerden over de toekomst van de partij, stelt Krijnen. "Dat ging soepel, totdat Camps zei dat hij wethouder wilde worden en ik dat niet moest worden. Er waren, in zijn ogen, nogal wat mensen die mij niet zouden zien zitten omdat ik 'te stevig' en 'te uitgesproken' zou zijn. Dat is een steek in de rug, want aan de basis daarvan lag die afgesproken aanpak om stevig oppositie te voeren."

Lees ook: Politieke chaos in Bergen nog niet ten einde

Chaos
Camps uitlatingen schoten bij enkele partijgenoten in het verkeerde keelgat. "Die mensen zeiden dat ik geschikt was, en Camps juist niet", aldus Krijnen, die net als de eveneens opgestapte Peter Loermans verder gaat als eenmansfractie. Het was al een chaos in de Bergense politiek, doordat de beide wethouders in de gemeente ook al waren vertrokken. Burgemeester Manon Pelzer is op dit moment de enige overgebleven bestuurder.

Krijnen en Loermans geven woensdag een persconferentie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen