Overslaan en naar de inhoud gaan

Opgestapt raadslid Bergen reageert: ‘Steek in de rug’

Geplaatst opwoensdag 27 december 2017 - 9:36

Het opgestapte Bergense raadslid Rolf Krijnen heeft hard uitgehaald naar KERN-fractievoorzitter Frans Camps.

In gesprek met L1 Radio gaat Krijnen, die samen met Peter Loermans uit de fractie stapte, in op de onrust in de partij.

Stevig
Volgens Krijnen werd er vier jaar geleden, toen KERN met vijf zetels in de oppositie van de gemeenteraad terechtkwam, intern afgesproken om ‘stevig’ oppositie te voeren. Krijnen, op dat moment fractievoorzitter, deed dat, maar vanwege een vakantie en een operatie droeg hij het stokje tijdelijk over aan Camps. Onlangs bepaalde men dat Camps tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 fractievoorzitter zou blijven, om zo onduidelijkheid bij de achterban te voorkomen.

Steek
Het ging fout toen de politici overleg voerden over de toekomst van de partij, stelt Krijnen. "Dat ging soepel, totdat Camps zei dat hij wethouder wilde worden en ik dat niet moest worden. Er waren, in zijn ogen, nogal wat mensen die mij niet zouden zien zitten omdat ik 'te stevig' en 'te uitgesproken' zou zijn. Dat is een steek in de rug, want aan de basis daarvan lag die afgesproken aanpak om stevig oppositie te voeren."

Lees ook: Politieke chaos in Bergen nog niet ten einde

Chaos
Camps uitlatingen schoten bij enkele partijgenoten in het verkeerde keelgat. "Die mensen zeiden dat ik geschikt was, en Camps juist niet", aldus Krijnen, die net als de eveneens opgestapte Peter Loermans verder gaat als eenmansfractie. Het was al een chaos in de Bergense politiek, doordat de beide wethouders in de gemeente ook al waren vertrokken. Burgemeester Manon Pelzer is op dit moment de enige overgebleven bestuurder.

Krijnen en Loermans geven woensdag een persconferentie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen