Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opgepakte leider 'gele hesjes'-actie: 'Ben hard aangepakt'

Geplaatst opzondag 2 december 2018 - 13:31

De leider van het protest van de 'gele hesjes' in Maastricht zegt dat hij hard is aangepakt door de politie.

In gesprek met L1 vertelt Bart Krijnen dat hij door vijf agenten in een busje werd geduwd. "Ik heb pijn aan mijn pols. Morgen ga ik eerst naar de huisarts en daarna ga ik aangifte doen van mishandeling", zegt Krijnen.

Opgepakt na opmerking
Tijdens de protestactie zaterdag in Maastricht werd de actieleider opgepakt. Volgens de politie gebeurde dat vanwege het verstoren van de openbare orde. "Er werd eerst wat geduwd door de agenten", zo vertelt Krijnen over zijn arrestatie. "Ik zei dat ik terug zou duwen als ze niet zouden ophouden en vervolgens werd ik opgepakt."

Na enkele uren vrij
Enkele uren na zijn arrestatie liet de politie hem weer gaan. Volgens een politiewoordvoerder was er onvoldoende reden om hem nog langer in de cel te houden.

Lees ook: Actieleider 'gele hesjes'-protest Maastricht weer uit de cel

Snelweg blokkeren
Volgens de politie wilden de demonstranten - ongeveer 50 man - richting de snelweg A2 gaan om deze te blokkeren. Krijnen ontkent dat. "We weten dat het strafbaar is, dus dat zouden we echt niet doen."

De actievoerders protesteerden onder meer tegen het beleid van de Nederlandse regering. Het is een vervolg op protesten van de Franse beweging Les Gillets Jaunes. Onder meer in Parijs liepen demonstraties afgelopen dagen volledig uit de hand.

Nieuw protest
Krijnen kondigt aan op een later moment opnieuw actie te gaan voeren, maar wil daarover nog geen verdere informatie geven.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1

Meest gelezen