Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opgepakte leider 'gele hesjes'-actie: 'Ben hard aangepakt'

Geplaatst opzondag 2 december 2018 - 13:31

De leider van het protest van de 'gele hesjes' in Maastricht zegt dat hij hard is aangepakt door de politie.

In gesprek met L1 vertelt Bart Krijnen dat hij door vijf agenten in een busje werd geduwd. "Ik heb pijn aan mijn pols. Morgen ga ik eerst naar de huisarts en daarna ga ik aangifte doen van mishandeling", zegt Krijnen.

Opgepakt na opmerking
Tijdens de protestactie zaterdag in Maastricht werd de actieleider opgepakt. Volgens de politie gebeurde dat vanwege het verstoren van de openbare orde. "Er werd eerst wat geduwd door de agenten", zo vertelt Krijnen over zijn arrestatie. "Ik zei dat ik terug zou duwen als ze niet zouden ophouden en vervolgens werd ik opgepakt."

Na enkele uren vrij
Enkele uren na zijn arrestatie liet de politie hem weer gaan. Volgens een politiewoordvoerder was er onvoldoende reden om hem nog langer in de cel te houden.

Lees ook: Actieleider 'gele hesjes'-protest Maastricht weer uit de cel

Snelweg blokkeren
Volgens de politie wilden de demonstranten - ongeveer 50 man - richting de snelweg A2 gaan om deze te blokkeren. Krijnen ontkent dat. "We weten dat het strafbaar is, dus dat zouden we echt niet doen."

De actievoerders protesteerden onder meer tegen het beleid van de Nederlandse regering. Het is een vervolg op protesten van de Franse beweging Les Gillets Jaunes. Onder meer in Parijs liepen demonstraties afgelopen dagen volledig uit de hand.

Nieuw protest
Krijnen kondigt aan op een later moment opnieuw actie te gaan voeren, maar wil daarover nog geen verdere informatie geven.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen