Overslaan en naar de inhoud gaan

Opgelicht: naam autodealer misbruikt op Marktplaats

Geplaatst opzaterdag 13 juli 2019 - 9:54

Autobedrijf Mengelers heeft last van oplichters die via Marktplaats auto's verkopen die de dealer helemaal niet te koop aanbiedt.

Dat meldt het bedrijf via Facebook.

Gehackt
"Blijkbaar is het de oplichters gelukt om ons te hacken", laat directeur Leo Mengelers weten. "Ze plaatsen in elk geval foto's van auto's en personeel op Marktplaats met onze bedrijfsnaam erbij en bieden die auto's vervolgens voor een bespottelijk lage prijs te koop aan." Het gaat om auto's die in het verleden te koop hebben gestaan bij Mengelers.

Voorbeeld
Als voorbeeld geeft Mengelers een Volkswagen Polo die 9.000 euro kost, maar voor 4.500 euro te koop wordt aangeboden. "Natuurlijk reageren mensen daar op. Vervolgens krijgen die te horen dat er veel vraag is naar die auto, maar dat zij hem krijgen als zij alvast een kwart aanbetalen." Uiteindelijk verschijnen mensen bij Mengelers aan de deur om hun auto op te halen. "Maar dan is die auto er dus niet, want wij bieden die niet te koop aan."

Geen aanbetaling doen
De firma heeft zes vestigingen in Sittard, Landgraaf en Maastricht. De directeur geeft aan dat er zeker drie gedupeerden zijn. "Maar misschien zijn het er meer, waar wij geen weet van hebben." Mengelers raadt mensen aan om nooit een aanbetaling te doen. "Wij vragen nooit een aanbetaling. Dus als mensen die vraag krijgen via Marktplaats, dan komt de auto niet bij ons vandaan. Ook al wordt die auto verkocht onder onze naam."

Moeilijke klus
Mengelers is in de weer met justitie, de ANWB, de BOVAG en zijn eigen advocaat, om de oplichters in de kraag te grijpen. Maar dat blijkt een moeilijke klus te zijn: "De wet op de privacy verbiedt dat een bank de persoon achter een rekeningnummer prijsgeeft." In het geval van fraude noemt Mengelers dat "schandalig". Wat hem betreft, schiet de wetgeving op dit punt tekort.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen