Overslaan en naar de inhoud gaan

Opgelet: trajectcontrole op N277 vanaf 5 oktober actief

Geplaatst opdinsdag 29 september 2020 - 13:02

De trajectcontrole op de N277 tussen Vredepeel en Ysselsteyn wordt vanaf maandag 5 oktober geactiveerd. Hardrijders krijgen vanaf dat moment een boete thuisgestuurd.

Het is het negende nieuwe trajectcontrolesysteem op N-wegen dat actief wordt in Nederland en het tweede in Limburg. Op de kruisende N270 wordt sinds maandag de maximumsnelheid gecontroleerd.

Hardrijders
Op de N277 geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Maar deze snelheid wordt vaak overschreden, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Om de weg veiliger te maken, geldt er tussen Vredepeel en Ysselsteyn, in beide richtingen, trajectcontrole.

Lees ook: Trajectcontrole Ysselsteyn-Venray volgende week actief

Dat betekent dat de snelheid van voertuigen over een langere afstand wordt gemeten. De gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten telt daarbij. Dit systeem controleert zowel overdag als 's nachts op het overtreden van de maximumsnelheid.

Twintig wegen
Vorig jaar zijn er op twintig wegen in Nederland trajectcontrolesystemen aangelegd. Dit is gebeurd op plaatsen waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden. Limburg is met vier trajecten de provincie waar de meeste controles gaan komen.

Limburgse trajecten
Op de N270 tussen Ysselsteyn en Venray is het systeem maandag geactiveerd. Op de N275 en de N564 staan de flitspalen ook al klaar. Deze systemen worden op dit moment nog getest en zullen later dit jaar geactiveerd worden.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen