Overslaan en naar de inhoud gaan

Opgelaaide brand Brunssummerheide snel onder controle

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 20:34

De brandweer is dinsdagavond opnieuw groot uitgerukt voor een natuurbrand op de Brunssummerheide.

Rond 20:15 uur kwam er een melding binnen bij de brandweer over een brand in hetzelfde gebied als waar maandag ook al brand heeft gewoed. Volgens een woordvoerder was de brand weer opgelaaid.

Onder controle
De brandweer rukte daarop groot uit, met eenheden van Heerlen, Kerkrade, Schinnen, Schinveld, Maastricht en Brunssum. Maar het vuur was al snel onder controle.

Lees ook: Brand op Brunssummerheide: 'Nog uren nablussen'

Brandhaarden
Maandag had de brandweer drie brandhaarden te blussen op de Brunssummerheide. Het ging in totaal om een oppervlakte van 1000 tot 1500 vierkante meter. Het nablussen duurde uren, omdat het bluswater 30 tot 40 centimeter in de aarde moest doordringen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen