Overslaan en naar de inhoud gaan

Opgebloeide Coen loopt 65 marathons in 80 dagen

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 17:00

Een groot avontuur voor Coen Cuijpers uit Gennep; hij gaat 65 marathons lopen in tachtig dagen. Hij start op 31 mei.

De sportieveling hoopt in die periode van Gennep naar de Italiaanse stad Palermo te lopen. Hij loopt 65 marathons en neemt 15 rustdagen.

Kleine dingen
Directe aanleiding is de depressie waar hij jaren geleden mee kampte: "Ik merkte toen dat ik vooral geholpen werd door de kleine dingen die mensen voor mij deden." Onderweg naar de Italiaanse stad op het eiland Sicilië, gaat Cuijpers daarom zogenaamde geluksacties uitvoeren. "Dat kan alles zijn. Een gedicht voordragen, met iemand een dansje doen." Begin april liep Cuijpers al zes marathons door Limburg.

Wie een geluksactie wil insturen en Coen tijdens zijn marathons wil volgen kan naar de website www.movetheearth.run.

Bekijk in de animatie de plaatsen waar Cuijpers langs gaat komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen