Overslaan en naar de inhoud gaan

Opfrisbeurt voor Heerlen-Noord

Geplaatst opdinsdag 4 november 2014 - 9:16

De vele open terreinen in Heerlen-Noord staan op de nominatie 'proeftuin' te worden voor de omvorming tot een 'samenhangend groengebied met toeristisch-recreatieve waarden en plaats voor stadslandbouw'.

De IBA is een tijdelijke projectorganisatie die wordt ingezet om de inrichting, het landschap en de leefbaarheid van de regio Parkstad ‘toekomstbestendiger’ te maken.

Aantrekkelijke regio
Dit in het licht van bevolkingskrimp en de verduurzaming: Parkstad moet een aantrekkelijke regio zijn om te wonen, te ondernemen en te recreëren. Er liggen geen kant-en-klare plannen om de ‘verrommeling’, zoals stedenbouwkundigen de vele open plekken betitelen, aan te pakken.

Één geheel
Het is zeker ook niet de bedoeling om op al die plaatsen 'iets nieuws' te bouwen. Uitgangspunt van het plan is om het ‘verrommelde’ gebied, dat zich uitstrekt van Kasteel Hoensbroek tot de Brunssummerheide, meer tot één geheel te maken en om te vormen tot iets nieuws.

Daarbij wordt aangesloten bij al in gang gezette grotere landschapsen natuurprojecten, waaraan ook de provincie, Natuurmonumenten, het waterschap en buurgemeenten deelnemen. Denk aan de Sibelcogroeve, het Mijnspoor en project Corio Glana.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

IBA Parkstad gaat verder met 39 projecten
Provincie laat beoordeling projecten over aan IBA
Gedeputeerde: IBA Parkstad is geen eliteproject
SP Heerlen wil debat over IBA Parkstad
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen